Tineri muzicieni de excepție, în concert la Castelul Peleș

iul. 27th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 28 iulie 2018, de la ora 16:00, în Sala de Concerte a Castelului Peleș, vor răsuna lucrări ale compozitorilor clasici și romantici, dar și cântece inspirate din folclorul românesc și european. Un adevărat maraton al tinerei generații de muzicieni români, dar și străini, pasionați ai chitarei clasice și ai flautului, se va desfășura în impresionanta Sală de concerte inaugurată în 1906 la dorința Reginei Elisabeta. Concertul face parte din Stagiunea „Sunetul Muzicii”, iar programul este  inclus și în Festivalul ICon Arts Transilvania. Recitalul de la Sinaia este organizat de Muzeul Național Peleș și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali care găsesc, astfel, reale oportunități de afirmare aici, acasă, pe scenele din România. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Intrarea va fi liberă, invitațiile putând fi obținute la adresa: peles.ro@gmail.com.

Vor concerta tineri instrumentiști de excepție din România, Germania, Coreea de Sud, participanți la masterclass-ul de chitară de la Biertan, în cadrul Academiei ICon Arts, ed. a XVI-a, coordonat de trei personalități europene: Costin Soare,Reinbert Evers (Germania) și András Csáki (Ungaria), precum și paricipanți la cursul de măiestrie susținut de flautista Ioana Turcu, artist cu o bogată experiență concertisică și de cercetare în programe internaționale. La pian se va afla Verona Maier, artistă remarcată pentru cariera impresionantă desfășurată pe scene importante din țară și străinătate.

Programul va cuprinde lucrări: Francisco Tárrega, Frank Martin, Manuel Maria Ponce, William Walton, în interpretarea tinerilor chitariști:  Emil Filipescu, Jiho Ban (Coreea de Sud), Julian Richter (Germania), Ioan Bănescu, precum și de: Vasile Jianu, George Enescu, Grigoras Dinicu, Louis Ganné, interpretate de flautiștii: Ilinca Nicolae, Daria Cristescu, Ioana Irimescu, Giulia Apetrei, Cosmin Cioca, Costin Săndulescu.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic şi Asociaţia Pro Valores.

Parteneri media:

Radio România Cultural, Radio România Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.roonlinegallery.roJurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, România pozitivă.

Număr de vizualizări :731


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro