spot_img

Ce spun antrenorii italieni despre tinerii fotbaliști români

Filozofia Juventus înseamnă respectul pentru jocul de fotbal, pentru coechipieri și pentru spectatori. Înseamnă spirit de echipă. Iar aceste lucruri, dublate de multă muncă și talent, duc la performanță. Așa le-au transmis celor aproape 100 de copii care au participat la prima tabără de fotbal Juventus din România, cei trei antrenori ai Școlii de Fotbal Juventus sosiți la București.

Eugenio Astorino, directorul tehnic al Școlii de Fotbal Sisport Juventus Torino, și colegii săi Antonio Leo și Carlo Buonopane, antrenori internaționali Juventus, au numai cuvinte de laudă despre copiii din România. Ei au apreciat pofta de a se pregăti și de a juca fotbal a elevilor lor.

Am văzut, în cele două săptămâni, copii talentați și dornici să învețe, iar ei au descoperit stilul de antrenamente pe care Juventus le pune în aplicare cu toți jucătorii săi, de la cei mai mari până la cei mai mici”, a declarat Eugenio Astorino, directorul tehnic al Școlii de Fotbal Sisport Juventus Torino.

Această tabără a fost pentru copiii talentați din România o ocazie să se distreze, să joace fotbal, să își facă noi prieteni. Și, desigur ocazia, de a urma antrenamente după metodologia Juventus, a arătat Antonio Leo, antrenor internațional al Școlii de Fotbal Juventus.

Băieții au arătat disponibilitate, au ascultat, au avut chef de distracție și, mai ales, au fost dornici să joace fotbal. Atunci când ei transmit acest entuziasm, este mai ușor și pentru noi, antrenorii. Este extraordinar să vezi în ochii lor bucuria, nevoia de a juca, adică lucruri pe care ar trebui să le regăsim la toate vârstele și la toate nivelurile”, a adăugat Antonio Leo.

La rândul lui, Carlo Buonopane, antrenor internațional al Școlii de Fotbal Juventus a precizat că pentru copiii pe care i-a pregătit vreme de două săptămâni a fost o ocazie parte în care au întâlnit un staff Juventus mânat de „dorința, pasiunea și deschiderea de a le da cât mai multe sfaturi, pregătind cele mai bune tehnici, care să îi poată ajuta să crească din punct de vedere fotbalistic chiar și într-un timp atât de scurt”.

Le-am spus mereu copiilor să profite din plin de această ocazie și să își valorifice la maximum potențialul”, a mai spus Carlo Buonopane.

Luigino Pellegrini, cel care a adus în premieră în România tabăra Juventus, „prima tabără străină făcută cu profesionalism în România” a ținut să le mulțumească părinților care, „unii cu sacrificii, și-au adus și le-au oferit o experiență unică și ocazia de a învăța ceva nou și de a fi mai performanți”.

Prima ediție românească a taberei de fotbal Juventus Torino s-a încheiat vineri, 27 iulie, la Baza sportivă Regal Sport Coresi din București, iar organizatorii o pregătesc deja pe cea de a doua. Timp de două săptămâni, aproape 100 de copii cu vârste între 7 și 16 ani au avut șansa unei experiențe unice: aceea de a petrece două săptămâni în echipamentul legendarei echipe italiene și de a afla secrete ale celebrei școli de fotbal. Programul a inclus 22 de antrenamente tehnico-tactice, unele dintre ele fiind deschise publicului.

Detalii pe  www.juventus.com/campromania și pe paginile de  Facebook și  Instagram.

Parteneri: Catena Racing Team, Kiss FM, Libertatea, Avantaje, Auto Bild, Men’s health, Nine O’Clock, Sette Giorni

Partener de comunicare: PiArt Vision

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508