Spectacolul OTHELLO al Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte, la Festivalul Internaţional de Teatru DREAM FACTORY – Ostrava, Republica Cehă

mai 25th, 2018 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român de la Praga susţine participarea Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte la Festivalul Internaţional de Teatru Dream Factory Ostrava, cu spectacolul Othello, după William Shakespeare. Reprezentaţia va avea loc miercuri, 30 mai 2018, ora 18 :30, la Teatrul de Păpuşi din Ostrava.

Festivalul de teatru Dream Factory Ostrava este cel mai mare festival de teatru de repertoriu din nordul Moraviei şi va celebra în 2018 cea de a X – a ediţie. Dream Factory Ostrava se deosebeşte de alte festivaluri de gen din Cehia prin punerea în valoare a spaţiilor industriale din oraşul Ostrava.

Spectacolul Othello este rezulatul celei de a treia colaborări dintre Teatrul „Tony Bulandra” şi regizorul de origine armeană Suren Shahverdayan şi reprezintă un studiu amănunţit al renumitei piese shakespeariene. Shahverdayan reînvie viaţa plină de pasiune a lui Othello, care se naşte din neînţelegeri şi manipulări rafinate şi creează o imagine deosebită a roluluidistructiv al geloziei în viaţa omului.Dintr-o analiză sensibilă a răului, reiese că, de îndată ce dragostea se transformă în ură, și emoţiile întunecate ne domină sufletul, putem ușor și rapid să cedăm și să distrugem totul în jurul nostru. Piesa se concentrează, în special, pe conflictul dintre Othello și Iago, dar nici unul dintre personaje nu prezintă doar o variantă în alb şi negru. Shahverdyan aduce, de asemenea, elemente poetice, actorii de pe scena  reuşind să anime situațiile doar cu ajutorul unor obiecte simbolice.

Regia: Suren Shahverdayan

Scenariu: Valeriu Andriuţă

Scenariu şi costume: MC Ranin, Raluca Frăţiloiu

Mişcare scenică: Daniela Rotari

Distribuţia:

Othello – Liviu Cheloiu
Desdemona – Andrada Fuscaș
Iago – Mircea Silaghi
Emilia – Ela Ionescu
Cassio – Daniel Nuță
Bianca – Camelia Pintilie / Ioana Farcaș
Roderigo – Radu Câmpean

Spectacolul va fi jucat în limba română cu subtitrare în limba cehă.

Biletele se pot achiziţiona la: http://www.dfov.cz/program/othello/

Număr de vizualizări :484


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro