Seara literară „100 de ani de umor românesc – însemnătatea umorului în clipele de cumpănă ale istoriei României”, la ICR Tel Aviv

mai 25th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 30 mai 2018, începând cu ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română, „Gazeta Românească” și Editura Familia, vă invită la un eveniment literar de excepție, sub egida Centenarului Marii Uniri, intitulat „100 de ani de umor românesc – însemnătatea umorului în clipele de cumpănă ale istoriei României”. Cu această ocazie, se va lansa volumul umoristic „Pe prima pagină” semnat de Laurențiu Ghiță și Costel Pătrășcan și apărut la Editura Familia în anul 2018. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentului.

Programul evenimentului:

Cuvânt de deschidere: Martin Salamon – director ICR Tel Aviv

Moderator: Dragoș Nelersa – președinte ASILR

O istorie a umorului de la formarea statului național unitar român – Dragoș Nelersa

Un secol de epigramă – 100 de ani de la apariția primei antologii de epigramă, alcătuită de Sofronie Ivanovici, în 1914 – Laurențiu Ghiță (România)

Epigrama de ieri și de azi – Petre Cioclu

Caricatura – formă de ironie, declanșator de război sau instrument de pace. O incursiune în istoria caricaturii prezentată de Costel Pătrășcan (România)

De la Birlic la Florin Piersic, românul învață să râdă – Alexandru Andy

Număr de vizualizări :683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro