”JUNG & MORENO : Eseuri asupra teatrului naturii umane”

mai 8th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

În colecția Psihologie a editurii Atman a apărut volumul  ”JUNG & MORENO : Eseuri asupra teatrului naturii umane”.

Craig E. Stephenson și colaboratorii aceste cărți relatează cum și de ce au ajuns să îi pună alături pe Jung și Moreno. Pentru mulți, Jung și Moreno par a se situa la poluri opuse în ceea ce privește teoriile și praticile lor psihoterapeutice. Jung definește sinele ca fiind în interior, într-un proces intrapsihic de individuație, în vreme ce Moreno îl definște ca fiind exterior, în rețelele psihosociale ale relațiilor, Jung și Moreno : Eseuri asupra teatrul naturii umane ilustrează felul în care Jung și Moreno pot fi îmbinați în mod creativ, pentru a înțelege mai bine și a înlesni munca terapeutică.

Eseurile repun în discuție conceptele jungiene de „transfer” (activ) și „complexe” prin prisma perspectivei lui Moreno, reîncadrând și aprofundând tehnicile psihodramatice tradiționale prin fixarea lor în cadrul contextului arhietipal jungian. Jung și Moreno ne provoacă felul în care înțelegem practicile de vindecare și integrarea proceselor inconștiente, spontane, prin alăturarea colaboartivă a acestor doi specialiști inovatori în domeniul teatrului natruii umane.

Cine este Craig E. Stephenson?

Craig E. Stephenson este un analist jungian și specialist în psihodrama. A absolvit Institutul C. G. Jung din Zurich, Institutul de Psihodrama din Zumikon bazat pe psihologia jungiană și Centrul pentru Studii Pshihanalitice de la Universitatea din Essex. Prin cărțile sale se numără titluri precum : Possession: Jung’s Comparative Anatomy of the Psyche (“ Posesie: Anatomia Comaparativa a Psihicului din perspectiva lui Jung”) si Anteros: A Forgotten Myth ( “ Anteros : un mit uitat”).

Colaboratorii acestei cărți sunt: Ellynor Barz, Cristopher Beach, Doreen Madden Elefthery, Mariolina Graziosi, John Hill, Emilija, Kiehl, Barbara Helen Miller, Siri Ness, Wilma Scategni.

Detalii: www.editura-atman.ro/index.php/books/jung-moreno-eseuri-asupra-teatrului-naturii-umane

Număr de vizualizări :969


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro