”Călătorie fantastică în vreme de eclipsă”, de Stelian Țurlea, ediția a doua

mai 8th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Integral a apărut ediția a doua a cărții pentru copii semnate de Stelian Țurlea ”Călătorie fantastică în vreme de eclipsă. Cartea a apărut inițial în anul 2000 și a fost nominalizată la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Criticul literar Alex Ștefănescu scria la acel moment, în România literară:

”Din realitatea vieţii de fiecare zi se alunecă aproape pe neobservate în fantastic. În Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, doi dintre copiii-eroi ai cărţii, Alexis şi Alexandra, se suie într-un balon nedestinat zborului, folosit doar ca element de atracţie de organizatorii unui târg anual. În mod neaşteptat, balonul se desprinde totuşi din legături şi se ridică în înaltul cerului, cu cei doi copii în nacelă. Astfel începe un lung şir de peripeţii, comparabile cu cele din Cinci săptămâni în balon de Jules Verne, dar mai puţin verosimile, de fapt, în mod intenţionat neverosimile, ca în orice poveste.

Istorisirea este plină de farmec datorită şi ideii ingenioase a lui Stelian Ţurlea de a-l prezenta pe Daniel, presonajul său predilect din alte cărţi, <<un băiat de nouă ani, voinic, tuns scurt, cu un nas mic şi cârn>>, străduindu-se să intre şi el în poveste, împotriva voinţei autorului.”

La aceeași editură Integral au mai fost reeditate și alte cărți pentru copii semnate de Stelian Țurlea: Pasărea nopții, Cavalerul spațial, Daniel și Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării, Prințul iluziilor.

Stelian Țurlea este autor a douăzeci și două de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume.

Călătorie fantastică în vreme de eclipsă va fi lansată la Târgul de Carte Bookfest, de ziua copilului, 1 iunie 2018.

Număr de vizualizări :999


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro