spot_img

Fotografia – pasiune și meserie: Cătălin Scarlat, pasionat de fotografia de peisaj

F64 continuă proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ şi prezintă o nouă poveste ce are în centru iubirea pentru fotografie. Cătălin Scarlat lucrează în departamentul de Consignaţie şi Upgrade al F64 şi a început să fotografieze în urmă cu opt ani. După ce a experimentat mai multe stiluri, se declară îndrăgostit de fotografia de peisaj, pentru că îi permite cel mai bine să îşi expună viziunea, dar şi să plaseze privitorul în cadru.

„Acum opt ani de zile am cumparat primul aparat de fotografiat, un compact alături de care am descoperit primele taine ale fotografiei. Cu timpul, am experimentat mai multe genuri de fotografie, cu ajutorul mai multor aparate foto. Dintre toate, am îndrăgit fotografia de peisaj”, declară Cătălin.

Între timp, şi-a perfecţionat tehnica folosind mai multe aparate, precum Sony A7, Sigma Dp1, Voigtlander 15mm Heliar, Voigtlander 35mm f/1.4 şi Sony 35mm f/2.8, Sony 55mm f/1.8, Sony 70-200mm f/4. Iar pentru a surprinde peisajele care îl impresionează, foloseşte obiective de 15mm, 35mm şi 70-200mm.

Curiozitatea l-a împins către arta fotografică şi tot ea l-a determinat să își dorească să facă parte din echipa F64. Cătălin terminase un curs de fotografie când a văzut că F64 face angajări. „Am ajuns printr-un anunţ postat online. Cineva mi-a recomandat sa depun CV-ul pentru că ştia că mă pasionează fotografia şi că terminasem un curs de fotografie”, detaliază el. De acolo, pasiunea şi munca lui au început să se întrepătrundă.

Cu timpul, Cătălin Scarlat a ajuns să îşi creioneze un stil propriu. Pentru el, fotografia nu reprezintă un act egoist. Când fotografiază, scopul lui este să pună lumea în contact cu frumosul pe care îl capturează. „În toate imaginile pe care le surprind încerc să plasez privitorul în cadru, pentru a lua contact cu starea sau mesajul transmis. În fotografia de peisaj, consider că reuşesc acest lucru cel mai bine şi este genul de fotografie preferat”, adaugă el.

Pentru că este un limbaj universal care poate fi înţeles de oricine, fotografia l-a ajutat să cunoască oameni noi şi să descopere lucruri noi. Cu toate acestea, nu lasă niciodată pasiunea pentru imagine să îl sustragă de la evenimentele importante şi să uite să se bucure de moment. „Consumată cu puţină cumpătare, această pasiune îţi înfrumuseţează viaţa”, conchide acesta.

Pasiunea pentru fotografie stă la baza întregii filosofii F64. Tocmai de aceea, compania reuşeşte să ofere iubitorilor acestei arte mediul optim de exerciţiu, experiment şi creaţie. Campania „Fotografia – pasiune și meserie” promovează membrii talentați ai echipei F64, care se dedică atât in, cât şi out of the office pasiunii lor.

Despre F64

Cu o experiență de 15 de ani pe piața românească, F64 este cel mai mare retailer de echipamente și accesorii pentru imagine (foto și video). Portofoliul companiei include aproape 70.000 de produse, fiind astfel și cel mai mare magazin de profil din Sud-Estul Europei. F64 operează atât magazinul online f64.ro, cât şi unul dintre cele mai mari magazine fizice de profil din regiune. F64 a înregistrat în 2016 o creştere de 20% a cifrei de afaceri, ajungând până la 119,5 milioane de lei (26 de milioane de euro).

Compania a primit recunoașteri precum cel mai bun magazin IT & C în cadrul GPeC 2015, Magazinul online al anului 2015 în cadrul Romanian E-commerce Gala Awards, precum și premiul pentru cel mai bun blog de companie în 2016 (acordat în cadrul Webstock + locul 2 în 2017) și new entry pe locul 32 în Top 100 Social Brands 2017.

Pentru noutățile legate de domeniul foto și F64, vizitați f64.ro și Instagram, Facebook și Twitter.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508