Final de an excepțional pentru Teatrul Dramaturgilor Români

dec. 18th, 2017 | By | Category: Postcard

Spectacolul ”Infractorii”, o comedie spumoasă ce se joacă marți, 19 decembrie 2017, ora 19.00, în sala „Iosif Naghiu”, finalizează un an excepțional pentru Teatrul Dramaturgilor Români. Cel mai nou teatru bucureștean a înregistrat  de la inaugurare  numeroase reușite, reunind în cele 7 producții, toate supratitrate în limba engleză, (”Confidențial. Scene argheziene”,  ”Exercițiu de echilibru”, ”Învățăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său”, ”Balul Cimitirului”, ”Tarot Tales”, ”Hoțul perfect și Puterea Dragostei”, ”Infractorii”), 6 regizori  (Alexander Hausvater, Paul Chiribuță, Dan Tudor,  Felix Crainicu, Mircea Tiberian,  Ingrid Bonța) și 45 de actori cunoscuți publicului bucureștean și nu numai. De asemenea, Teatrul Dramaturgilor Români a atras un număr impresionant de spectatori în prima ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane, organizat în perioada 6-12 noiembrie 2017. Cu prilejul Festivalului, Teatrul Dramaturgilor Români a deschis cea de a doua sală de spectacole numită „Ion Băieșu”.

În prag de sărbători, Teatrul Dramaturgilor Români aduce tradițiile și teatrul popular românesc în randul tinerilor.

Pe 21 decembrie 2017, la ora 13.00, va avea loc la Teatrul Dramaturgilor Români în sala „Iosif Naghiu” evenimentul Sărbătoarea Crăciunului la Teatrul Dramaturgilor Români.

În cadrul evenimentului vor avea loc două conferințe cu temele: Drama liturgică românească (conferențiază conf.univ.dr. Ioan Cristescu) și  Teatrul popular românesc (conferențiază prof.univ.dr. Silviu Angelescu), un recital de poezie românească susținut de George Mihăiță, precum și un spectacol de umbre al Dorotheei Nicolescu după textul Vicleim de Mircea Vulcănescu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile iar pentru rezervări puteți suna la 0756021105.

”În anul 2018, Teatrul Dramaturgilor Români dorește să  își  îmbogățească repertoriul cu două spectacole  Ambasada iubirii de Iosif Naghiu, în regia lui Marius Bodochi și Autorul e în sală de Ion Băieșu, în regia lui Dan Tudor, precum și alte producții ce vor atrage publicul către dramaturgia românească contemporană.

Teatrul Dramaturgilor Români mulțumește în mod deosebit Primăriei Capitalei pentru sprijinul acordat, precum și Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru suportul asigurat în realizarea Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane.  Teatrul Dramaturgilor Români mulțumește de asemenea Muzeului Național al Literaturii Române și Teatrului de Comedie pentru implicarea și ajutorul oferit la nevoie, precum și tuturor actorilor și colaboratorilor pentru dedicarea manifestată față de proiectele TDR.

Vă urăm Sărbători Fericite și un An Nou prosper,  plin de realizări! ”-  Teatrul Dramaturgilor Români

Număr de vizualizări :1340


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro