Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR va purta numele maestrului Ion Lucian

nov. 20th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 23 noiembrie 2017, ora 19:00, Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, organizează evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian, situată în strada Academiei, nr. 28-30. Acesta va fi urmat de o reprezentație specială a spectacolului Cocoșelul neascultător, cel mai longeviv titlu din repertoriul teatrului care poartă semnătura auctorială și regizorală a maestrului Ion Lucian.

Fondat la 1 aprilie 1990, Teatrul EXCELSIOR a început să își desfășoare activitatea în actualul sediu abia începând din anul 2011, când, după îndelungatele eforturi ale maestrului Ion Lucian, trupa Teatrului EXCELSIOR primea în folosință un spaţiu nou, cu o suprafaţă de aproximativ 600 metri pătraţi și o capacitate a sălii de spectacol de 180 de locuri, devenind astfel, după 20 de ani, un teatru cu identitate proprie, construit conform exigențelor moderne și dotat cu două spații de joc.

Începând cu data de 23 noiembrie 2017, sala de la etajul 1 a Teatrului, denumită până acum generic „Sala Mare”, va purta numele lui Ion Lucian, cel care timp de 22 de ani a depus eforturi considerabile pentru ca EXCELSIOR să aibă propria casă și să devină un reper în rândul instituțiilor de cultură dedicate publicului tânăr. Mai mult decât un gest simbolic de reverență dedicat patronului spiritual al Teatrului EXCELSIOR – inaugurarea Sălii Ion Lucian reprezintă un gest necesar de reafirmare a misiunii instituției. Dezideratul lui Ion Lucian a fost acela de a crea un teatru care să le ofere tinerilor săi spectatori bucuria de a visa și de a asculta povești. Urmând îndeaproape și continuând să dezvolte acest proiect, Teatrul EXCELSIOR este în prezent singura instituție de profil care își dedică activitatea copiilor și adolescenților – două categorii de public pentru care teatrul poate deveni, pe termen lung, o experiență formatoare și modelatoare. „Copiii care nu merg la teatru şi nu văd teatru n-o să vină nici tineri la teatru şi nici adulţi”, spunea cu convingere Ion Lucian, artistul care a scris prima filă din istoria Excelsior.

La cea de-a 25-a aniversare a teatrului EXCELSOR, Adrian Găzdaru, actualul manager al Teatrului EXCELSIOR, îi aducea un omagiu directorului fondator: „Un om care a iubit la fel de mult teatrul, aşa cum a iubit copiii, un om care s-a străduit să aducă un strop de bucurie şi de lumină în ochii lor şi să-i înveţe să râdă către soare”.

În cea de-a doua parte a evenimentului din data de 23 noiembrie, actorii Teatrului EXCELSIOR vor prezenta spectacolul Cocoșelul neascultător, o poveste scrisă și pusă în scenă acum mai bine de o jumătate de secol de maestrul Ion Lucian. Montată cu succes în numeroase teatre din țară și de peste hotare, producția face parte din repertoriul Teatrului EXCELSIOR încă de la înființare.

La evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian vor participa personalități din lumea cultural-artistică – actori, regizori și muzicieni care au colaborat îndeaproape cu Ion Lucian, de-a lungul carierei sale.

Număr de vizualizări :868


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro