Sergiu Cioiu lansează noul album discografic, produs de Eurostar: ”Cine a găsit tinerețea mea…”

oct. 25th, 2017 | By | Category: Eveniment

Luni, 30 octombrie 2017, ora 19.00, la Hotel Marshal Garden – Dorobanti 50B,  Sergiu Cioiu lansează noul album discografic, produs de Eurostar: ”Cine a găsit tinerețea mea…”. Totodată va susține un recital, cu participarea exceptională a cunoscutelor interprete ale muzicii ușoare românești: Pompilia Stoian, Stela Enache și Silvia Dumitrescu.

“Pe cine numim.. EU?”, spectacol exceptional muzical poetic, însoţit de lansarea noului album “Cine a găsit tinereţea mea…”

Sergiu Cioiu revine pe firmamentul spectacolului din România între 25 octombrie – 5 decembrie, timp in care va avea mai multe aparitii cu acest spectacol, după cum urmează:

București

Vineri, 27 octombrie, ora 19:00 – Teatrul de revista Constantin Tanase, inaintea lansarii este invitat special în spectacolul „Euro Savoy”, regia – Alexandru Arsinel

După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Constanța

Joi, 2 noiembrie, de la orele 18, în cadrul unei conferinţe neconvenţonale cu titlul Revenind, mereu revenind la Curtea Brâncoveneasca, din strada Vasile Lupu, nr. 43-45, Sergiu Cioiu va vorbi despre marea poezie românească, despre viaţa culturală a anilor ’60-’70, despre destinul unui artist român departe de casă şi despre mirajul străinătăţii.

Vineri, 3 noiembrie, de la orele 11, în sala Coriolan a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, va avea loc întâlnirea lui Sergiu Cioiu cu direcţiunea, profesorii şi elevii olimpici.

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la orele 19, pe scena Sălii Elpis a Teatrului pentru Copii şi Tineret, prezinta un Recitalul Extraordinar de poezie românească şi muzică uşoară.

După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Craiova

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19.00, – La Teatrul National Marin Sorescu

După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Slatina

Duminică, 12 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural Eugen Ionescu

După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

Caracal

Luni, 13 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural Municipal

După spectacol, va avea loc o lansare de carte şi disc cu sesiune de autografe.

TVR 2

Vineri, 17 noiembrie, este invitat al emisiunii Ieri, Azi, Mâine, prezentat de Corina Dănilă

Pe cine numim…EU!,  recital excepțional – muzical poetic.

După 35 de ani, locuind în Canada, Sergiu Cioiu, cunoscut interpret al cântecului anilor ’60-’70-’80, care a lansat notabile succese ale muzicii uşoare româneşti, precum  “Cântecul vântului”, ”Glasul tău”, “Pentru cine?”, “Merci Bécaud”, “Poarta sărutului”, “Masa tăcerii”, „Coloana fără sfîrșit”, “Primul loc de pe pământ”, “Venise vremea”, și altele asemenea, revine periodic în România, din 2016, cand a lansat volumul cu tenta biografica, intitulat „Nu știm aproapre nimic – Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu”, și un dublu CD (audiobook) – „Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră” (Editura Ars Longa),

Este invitat special de TVR2 la emisiunea „Ieri-Azi-Maine”, într-unul din spectacolele Teatrului de Revista Constantin Tanase, unde a debutat in 1964.

Prezent in Romania, Sergiu Cioiu continuă să susțină spectacole in București și în țară, recitalul de cântec poetic „Pe cine numim … Eu”, un spectacol de divertisment deosebit, precum și cu un spectacol foarte aplaudat, pe scena Naționalului Craiovean, în care teatrul și cântecele fac împreună casă bună, intitulat „Râsul, Plânsul, Iubirea”, alături de bine cunoscutele artiste, actrița Florina Cercel și interpreta de muzică – jazz/pop – Silvia Dumitrescu.

Prezența lui Sergiu Cioiu în spațiul muzical românesc este, astăzi, aproape la fel de vie ca înainte de 1982, când a părăsit România și s-a stabilit în Canada. Feed-back-ul acestei prezențe – de asemenea. (…) Consistența și densitatea prezenței lui Sergiu Cioiu în România mă face să reiau concluzia pe care am formulat-o cu un an în urmă: nu, hotărât lucru, Sergiu Cioiu nu este doar „un actor care cântă”, așa cum declară el, cu nejustificată modestie. Și nici doar un muzician care joacă. Este un artist adevărat, cu o vitalitate și o longevitate artistică impresionante. Deviza sa profesională pare a fi: „prezentul continuu”.  (Miron Manega http://www.certitudinea.ro/ articole/muzica/view/sergiu- cioiu-o-diversiune-iubita-de- public)

SERGIU CIOIU – o „diversiune” iubită de public – Muzica

www.certitudinea.ro

Spectacolul de la Teatrelli a fost total. Nicio ezitare interpretativă, niciun indiciu care să trădeze o absenEă de 35 de ani de pe scenele romAneEti. Doar …

Sergiu Cioiu ne-a arătat că artistul a rămas tânăr nu numai cu sufletul, dar şi cu darul pentru acest gen de teatru care presupune apelul bogat şi la poezie şi la proză şi la replica de teatru şi neapărat la muzică şi dans. Acompaniat la chitare de Vlad Creţu şi la clape de Lyuben Gordievski, Sergiu Cioiu ne-a spus versuri mai vechi şi mai noi din poezia română, poveşti teatrale şi a cântat el însuşi şi… a dansat, cucerind sala cu o surprinzătoare tinereţe actoricescă.

(Dinu Săraru – Un concert Sergiu Cioiu, http: www. adevărul.ro)

Încurajat de noi și buni prieteni, din mai noua generație, Marian Stere, si Mircea Nicolau, care au adunat tot repertoriul artistului din anii 64-82, și cu sprijinul Casei de discuri Eurostar, s-au lansat trei albume discografice, într-o scurtă perioadă de timp. Astfel sunt aduse în prezent cântece de neuitat, unele rare ori sau deloc difuzate, dar încă actuale, care completează discografia artistului:

„Vîntule și alte cântece – Sergiu Cioiu  cânta Alexandru Mandy”, dublu CD, cu 23 de cântece compuse de Alexandru Mandy.

„Pe cine numim….Eu? dublu CD, cu cântece de Dan Stoian pe versurile poetului Marin Sorescu, si 40 de recitări din poezia soresciană.

„Cine a găsit tineretea mea”,  nou album, cu cântece ale unor cunoscuți compozitori, care se lansează la sfîrșitul acestei luni.

Număr de vizualizări :657


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro