Cincizeci de artiști, la ”The Gathering”- cel mai mare eveniment de street art din Iași

sept. 11th, 2017 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-17 septembrie 2017, în spațiul industrial Moldomobila (baza 3), cu începere de la ora 16:00, se va desfășura ediția a II-a ”The Gathering” și va număra 50 de artiști invitați din țară și străinătate, pasionați de graffiti, street art, arhitectură, grafică, ilustrație, pictură, muzică și proiecție video. Evenimentul continuă tema Genesis și presupune o desfășurare coordonată în vederea regenerării peisajului industrial prin artă, pe pereți ce însumează 1.000 metri pătrați. Lista completă a artiștilor se regăsește pe pagina de Facebook Hubrica.

După succesul primei ediții, Hubrica organizează cel de-al doilea episod a The Gathering, eveniment de street art ce adună zeci de artiști și regenerează zone defavorizate.

Despre eveniment, organizatorii au declarat: „Este mișcarea de artă urbană de o amploare cum nu a mai existat până acum în Iași. Suntem bucuroși că Hubrica reușește să-și împlinească funcția de catalizator cultural prin deschiderea și cooperarea a zeci de artiști talentați din țară și străinătate care vor transforma pereții de cărămidă și zidărie într-un cavas al unui mesaj de renaștere. Credem că acest proiect va deveni un punct important în poziționarea orașului Iași ca fiind tânăr și adaptat nevoilor culturale contemporane. ”

Prima ediție a The Gathering, dezvoltat și implementat de Hubrica, s-a desfășurat în perioada 16-18 august 2017 a însemnat jumătate de kilometru de spațiu revitalizat, implicarea a 30 de artiști locali și naționali și o participare largă a publicului ieșean.

Număr de vizualizări :826


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro