Mircea Rusu Band, la MNLR

iul. 24th, 2017 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 26 iulie 2017, de la ora 20.00, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la concertul de folk ”Mircea Rusu Band în grădină la Muzeu”, o întâlnire cu poezia și muzica în grădina sediului MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8. În cadrul evenimentului, artistul va cânta alături de Vlady Cnejevici, Teo Boar și Ștefan Orfescu. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

După absolvirea liceului de muzică, MIRCEA RUSU se face cunoscut publicului din întreaga țară ca solist de muzică folk, la Cenaclul Flacărași Serbările Scânteii Tineretului. Apare în concerte alături de cele mai importante grupuri ale timpului, Roșu și NegruSfinxIrisHolograf, iar după Revoluție, între 1990-1995, cunoaște cinci ani de glorie alături de trupa Compact, ca solist vocal, compozitor și textier. În 1995, artistul decide revenirea la cariera solo, trecând totodată de la tiparul folk la nuanțele cântecului politic. Din cele 25 de piese noi, Omu’ bun și pomu’ coptsparge toate topurile, în mai puțin de o lună devenind cea mai difuzată și mai solicitată piesă – performanță atestată de un raport al companiei specializate Musitech. Albumul cu acelasi titlu se vinde în peste un milion de exemplare și obține Discul de Aur. S-a retras vreme de trei mandate de primar în locul de unde este originar, comuna transilvană Band, iar acum a revenit la prima sa iubire, muzica.

Număr de vizualizări :958


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro