Lansarea volumului de poezii ”TRADO” al poetei Svetlana Cârstean, la StudentFest

mai 12th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 12 mai 2017, de la orele 18:30, la librăria ”La Două Bufnițe”, Secțiunea de Literatură din cadrul StudentFest vă invită la lansarea volumului de poezii ”TRADO” al poetei Svetlana Cârstean. Acesta a fost realizat în colaborare cu poeta suedeză Athena Farrokhzad.

Svetlana Cârstean, poetă și traducătoare, a debutat cu volumul Tablou de familie, publicând alături de alți autori. Individual, a debutat cu Floarea de menghină, în 2008, volum publicat cinci ani mai târziu și în Suedia, iar în 2015 a lansat volumul Gravitație.

Cartea se bucură de o mare recunoaștere în Suedia, iar astăzi, se va lansa în premieră și în Timișoara. Cele două autoare, reprezentând culturile diferite din care provin, se completează armonios în TRADO și reflectă imaginea a două femei care luptă împotriva unui regim politic.

De asemenea, tot în 12 mai, va avea loc un mare concert în Piața Libertății, începând cu ora 19:00, cu  Epoka, Flare, Late November, DOMINO și Byron.

StudentFest, cel mai mare festival studențesc de artă și cultură din România, organizat anual de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), se desfășură în perioada 11-20 mai, la Timișoara.

Prin cele 15 secțiuni puse la dispoziția artiștilor și participanților în acest an, Arhitectură, Arte stradale, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Film și arte video, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru, festivalul dorește să le ofere tinerilor talentați posibilitatea de a se face remarcați prin atelierele de creație organizate pentru ei.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul www.studentfest.ro sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/studentfest.ro.

***

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) este singura organizație sindical-studențească constituită la nivelul Universității de Vest din Timișoara, înființată în 27 martie 1990, cu o experiență de peste 27 de ani. Acest fapt o face cea mai reprezentativă organizație a universității și, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studențești din țară.

Scopul OSUT este de a reprezenta interesele comune ale studenților și de a stimula participarea acestora la actul educațional, la viața socială, economică și culturală. Organizația reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are șansa de a se exprima și de a-și pune ideile în practică.

Număr de vizualizări :1093


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro