spot_img

Editura Muzeul Literaturii Române la Bookfest 2017

Cele mai noi apariţii ale Editurii Muzeul Literaturii Române vor fi prezentate în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediţia 2017. Colecţii elegante şi opere fundamentale, corespondenţă, dicţionare şi ediţii revizuite ale operelor scriitorilor români vă aşteaptă la standul C20 din pavilionul C4 până pe 28 mai. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul lansărilor.

Dacă sunteţi pasionaţi de spiritul avangardist şi vreţi să ştiţi mai multe despre mişcarea De Stijl, Paul Cernat, Michael Finkenthal, Petre Răileanu, Emilia David şi Giovanni Rotiroti sunt doar câţiva dintre colaboratorii de seamă ai noului număr al Caietelor Avangardei.

Pentru iubitorii de corespondenţe, în revista Manuscriptum, puteţi citi scrisorile Hortensiei Papadat-Bengescu către părinți, către Liviu Rebreanu sau Camil Baltazar; scrisorile lui Gellu Naum ori Geo Bogza către Virgil Teodorescu şi ale lui Traian T. Coșovei către mama sa, Maria Coșovei.

Prestigioasa și eleganta colecție de Opere fundamentale editată sub sigla Academiei Române de către Fundația Națională pentru Știință și Artă în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române continuă, de asemenea, cu câteva titluri recente: Tudor Arghezi, Opere. Versuri (2 vol.), E. Lovinescu, Opere. Istoria civilizației române moderne, Immanuel Kant, Opere. Critica rațiunii pure. Critica rațiunii practice. Critica facultății de judecare (în traducerea lui Nicolae Bagdasar, Elena Moisuc, Vasile Dem. Zamfirescu și Alexandru Surdu).

Dicționarul general al literaturii române (vol. A-B și C), ediție revizuită, adăugită și adusă la zi, sub coordonarea acad. Eugen Simion, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale acestui an, celelalte volume fiind în curs de apariție la Editura Muzeul Literaturii Române, sub sigla Academiei Române.

Nu în ultimul rând, semnalăm completarea și reeditarea seriei de Opere Nae Ionescu (vol. IV, IX, X, XII, XIII), sub îngrijirea lui Marin Diaconu și a Dorei Mezdrea, cuprinzând publicistica autorului (1929-1930), precum și cursurile de logică.

Editura Muzeul Literaturii Române vă invită, de asemenea, la o serie de lansări:

VINERI, 26 mai / Stand Editura MLR

Imposibila întoarcere în Poiana lui Iocan, Dumitru Ion Dincă

Ora: 14:30

Invitați: Dumitru Ion Dincă, Valeriu Râpeanu, Stan V. Cristea

Moderator: Radu Băieșu

Volumul Imposibila întoarcere în „Poiana lui Iocan” de Dumitru Ion Dincă încearcă să refacă drumul înapoi până la posibilele surse ale lui Marin Preda pentru romanul Moromeții (vol. I), urmărind destinul unor oameni, evenimente și locuri ce au prins contur în ficțiune.

Revista Manuscriptum 2/2016

Ora: 15:30

Invitați: Ion Pop, Ion Bogdan Lefter, Mihaela Stanciu, Ramona Tănase

Moderator: Loredana Voicilă

Revista Caietele Avangardei 9 (2017)

Ora: 16:30

Invitați: Ion Pop, Vasile Mihalache, Paul Cernat

Moderator: Iuliana Dumitru

SÂMBĂTĂ, 27 mai / Scena Agora / 17:00

Dicționarul general al literaturii române (A-B, C)

Invitați: Eugen Simion, Lucian Chișu, Mihai Iovănel, Laurențiu Hanganu, Nicolae Mecu

Moderator: Ioan Cristescu

Toate acestea, dar și multe altele, vă invităm să le descoperiți la standul Editurii MLR de la Bookfest, pe site-ul editurii, www.edituramnlr.ro, și, mai nou, în librăria expoziției din Str. Nicolae Crețulescu 8.

Articole recomandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508