Atelier de educație muzicală, la Casa memorială „George și Agatha Bacovia”

mai 11th, 2017 | By | Category: Postcard

Duminică, 14 mai 2017, ora 16.00, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, vă invită la cel de-al treilea eveniment din seria atelierelor de educație muzicală dedicate copiilor, părinților și profesorilor, organizate începând din luna martie la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63). AgențiadeCarte.ro este partener media.

”Înainte cu o zi de deschiderea Festivalului Internațional de Poezie București (ediția a VIII-a, 15-21 mai 2017, www.fipb.ro), vă invităm să participați la un recital tematic de flaut, susținut de interpretele Carla Stoleru și Lorena Palade, însoțit de prezentarea teoretică a instrumentului realizată de cele două invitate, care formează Duo Masques. Din programul propus de invitații noștri: J. S. Bach, Invențiuni la două voci; W. A. Mozart, Der Vogelfänger bin ich ja; W. A. Mozart, Das klinget so herrlich; Wil Offermans, Harmonics; Claude Debussy, Syrinx; Giulio Briccialdi, Duet; W. A. Mozart, Alles fühlt der Liebe Freuden; Violeta Dinescu, Șarpele cu pene VII; W. A. Mozart, Ein Mädchen oder Weibchen; Jean Binet, Dialogues.

Evenimentul face parte dintr-un program amplu în lucru, Educație muzicală la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, prin care Muzeul Național al Literaturii Române își propune, pe de o parte, diversificarea activităților de promovare a patrimoniului muzeal deținut, iar pe de altă parte, încurajarea, prin implicarea sa activă, modernizării metodelor de predare a literaturii și artelor în instituțiile școlare din București printr-un discurs interdisciplinar. Pretextul de la care pornim de această dată: pasiunea copilului George Bacovia pentru porumbei. Programul urmează a fi derulat și implementat pe parcursul anului școlar 2017-2018, iar în această fază invităm reprezentanți ai școlilor și liceelor din București, profesori și elevi deopotrivă, să ni se alăture în vederea lansării proiectului pilot.”

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool.

Număr de vizualizări :940


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro