Ziua internațională a păsărilor, la Casa memorială „George și Agatha Bacovia”

mart. 24th, 2017 | By | Category: Postcard

Duminică, 26 martie 2016, ora 17.00, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, vă invită la cel de-al doilea eveniment din seria atelierelor de educație muzicală dedicate copiilor, părinților și profesorilor, organizate începând din luna martie la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

În avanpremiera Zilei internaționale a păsărilor, sărbătorită pe 1 aprilie, vi se propune un eveniment inedit: un recital tematic de clarinet, susținut de interpreții Bogdan Constantin Mavroean și Andrei Ciprian Melente, însoțit de prezentarea teoretică a instrumentului realizată de cei doi. Din programul propus de invitații noștri: W. A. Mozart, Duet; Olivier Messiaen, Abisul păsărilor, din Cvartetul pentru Sfârșitul Timpului; Marțian Negrea, Martie; Bernhard Heinrich Crusell, Duet; Francis Poulenc, Sonată pentru două clarinete. În deschidere, Lelia Spirescu, muzeograful Casei Memoriale „George și Agatha Bacovia”, a pregătit vizitatorilor  o scurtă poveste inedită despre poet.

Evenimentul face parte dintr-un program amplu în lucru, Educație muzicală la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, prin care Muzeul Național al Literaturii Române își propune, pe de o parte, diversificarea activităților de promovare a patrimoniului muzeal deținut, iar pe de altă parte, încurajarea, prin implicarea sa activă, modernizării metodelor de predare a literaturii și artelor în instituțiile școlare din București printr-un discurs interdisciplinar. Pretextul de la care se pornește este pasiunea copilului George Bacovia pentru porumbei. Programul urmează a fi derulat și implementat pe parcursul anului școlar 2017-2018, iar în această fază sunt invitați reprezentanți ai școlilor și liceelor din București, profesori și elevi deopotrivă, să se alăture în vederea lansării proiectului pilot.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool.

Număr de vizualizări :1147


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro