Consulul Republicii Chile în România, Rodrigo Guzmán Barros, lansează volumul „Prontuário poetico / Cazier Poetic”

ian. 27th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 1 februarie 2017, ora 19.00,  la Palatul Noblesse din București, va avea loc  lansarea oficială a cărții de poezie „Prontuário poetico / Cazier Poetic„, Editura Tracus Arte, al cărei autor este Consulul Republicii Chile în România, Rodrigo Guzmán Barros. Aceasta este prima carte de poezie a autorului și reprezintă chintesența a 40 de ani de activitate poetică. Unele dintre poemele sale au fost premiate în țara sa de origine.

Această lucrare, ce confirmă relația strânsă pe care Chile o are cu poezia (țara sud-americană are doi laureați ai premiului Nobel pentru literatură – Pablo Neruda și Gabriela Mistral), este publicată într-o ediție bilingvă spaniolă – română iar ilustrațiile sale au fost special realizate de un artist plastic român de excepție, Oana Bîrsan.

Prontuário poetico / Cazier Poetic a fost prezentată cu mare succes în cadrul ultimei ediții a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus din luna noiembrie anul trecut, cartea fiind prezentată de către Vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, Dan Mircea Cipariu.

Număr de vizualizări :1328


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro