Anul USR?

ian. 11th, 2017 | By | Category: Postcard

Conform procedurii stabilite de către OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații, fiecare asociație din România are dreptul și totodată și obligația corelativă de a proceda la convocarea adunării generale anuale. Prin Consiliul Director din data de 31.08.2016, funcțional la acea dată prin efectele încheierii de suspendare din data de 25.08.2016 din Dosarul cu nr. 14141/299/2016, pronunțată de către Tribunalul București, încheiere suspusă procedurii de apel la Curtea de Apel București (Dosar nr.14141/299/2016/a1, cu termen la 03.02.2017), s-a stabilit convocarea Adunării generale a USR în primul trimestru al anului 2017, pentru data de 06 ianuarie 2017, prima convocare, și data de 07 ianuarie 2017, pentru reconvocare. Convocarea adunării generale a USR s-a făcut prin mijloace de comunicare publică, cu 30 de zile înainte de termenul fixat, conform procedurii. Adunarea generală a USR a avut loc la prima convocare, la data de 06.01.2017, fără cvorumul necesar și a fost reconvocată pentru data de 07.01.2017. Astfel, toți membrii USR, inclusiv  dl. Nicolae Manolescu Apolzan şi echipa sa, au avut posibilitatea democratică și publică de a participa la adunarea generală, de a-și expune punctul de vedere și de a se propune pentru fi aleși.  Astfel, la a doua convocare a Adunării generale a USR, au fost realeși conform hotărârii nr.9/07.01.2017 organele de conducere ale USR. Mai mult decât atât, Adunarea generală a USR a hotărât prin voința membrilor prezenți, după alegerea conducerii, ca domnii Nicolae Manolescu Apolzan, Varujan Vosganian și Gabriel Chifu (dar și față de toți ceilalți pretinși membri ai Consiliului USR), să înceteze a-și mai atribui prerogative de reprezentant al USR, care sunt exclusiv atributul Adunării generale USR. Nici un alt organ inferior Adunării generale nu poate investi pe oricare membru cu prerogativa investirii calității de reprezentant fără votul Adunării Generale. Voința Adunării Generale USR din data de 07.01.2017 a fost dusă la îndeplinire prin înștiințarea domnilor Nicolae Manolescu Apolzan, Varujan Vosganian și Gabriel Chifu (dar și a celorlalți pretinși membri ai Consiliului USR), a lipsei calității de reprezentant al acestora.

Adunarea generală USR din data de 07.01.2017 nu este infirmată ori suspendată/anulată de nici o instanță de judecată care să înfrângă voința membrilor USR.

Dl. Nicolae Manolescu Apolzan încearcă să-şi atribuie calitatea de reprezentant al Uniunii Scriitorilor din România printr-o structură, Consiliul Director, care este inferioară Adunării Generale a USR. Ar trebui ca semnatarii unui document ce este nul de drept să citească prevederile OUG 26/2000 şi să înţeleagă faptul că orice asociaţie din România are obligaţia de a avea o Adunare Generală anuală. Semnatarii insistă pe un articol ilegal dintr-un statut ilegal, acela că Adunarea Generală ordinară a USR se „convoacă la solicitarea Președintelui, în sesiune ordinară la 5 ani”. Dl. Nicolae Manolescu Apolzan nu a fost şi nu este înscris în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor! Orice om de bună credinţă poate găsi pe portalul instanţelor de judecată informaţii clare cu privire la situaţia reprezentării legale a USR.  Modificări în Registrul sus-amintit nu au mai fost făcute din 26.02.1998 şi, conform încheierii date de Judecătoria sectorului 1, Preşedintele USR înscris este…regretatul critic literar Laurenţiu Ulici, iar vicepreşedinte – prozatorul Eugen Uricaru. Dl. Nicolae Manolescu Apolzan şi echipa sa nu reprezintă legal USR pentru că nu a putut proba în faţa instanţelor de judecată faptul că a fost ales printr-o Hotărâre a Adunării Generale a USR, aşa cum cere legea. Pe 24 noiembrie 2016, printr-o ordonanţă preşedinţială executorie, în dosarul 38923/299/2016, Pârâţii Varujan Vosganian şi Răzvan Voncu, precum şi intervenienta Uniunea Scriitorilor (prin Nicolae Manolescu Apolzan), au arătat instanţei de judecată că susbsemnatul nu am făcut dovada calităţii de vicepreşedinte al USR. Instanţa a respins ca neîntemeiată excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant, prin urmare, încă din data de 24 noiembrie 2016, am calitatea de Vicepreşedinte al USR şi de reprezentant legal al asociaţiei.

Este regretabil că dorinţa de a face orice pentru a avea cât mai multe mandate nelegale în funcţia de preşedinte l-a adus pe dl. Nicolae Manolescu Apolzan în situaţia de a încălca legile ţării şi de a se prezenta publicului ca omul care a modificat în favoarea sa prevederea statutară conform căreia niciun organ de conducere nu poate avea mai mult de două mandate! La al treilea său mandat, dl. Nicolae Manolescu Apolzan se războieşte cu scriitorii, îi exclude ori, pur şi simplu, îi insultă cu cel mai josnic limbaj. Sper ca 2017 să fie anul în care la USR se va da curs, după 27 de ani de la Revoluţie, respectării legalităţii şi a prevederilor OG26/2000!

Dan Mircea Cipariu,

Vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România

Număr de vizualizări :1551


One Comment to “Anul USR?”

  1. Adina Dumitrescu spune:

    Este regretabil că oameni ai căror carieră a început ca un foc de artificii, apoi aceasta a urcat şi s-a menţinut, s-a împrăştiat precum flacăra olimpică, nu şi-au putut menţine lumina şi căldura din cauza orgoliului exacerbat, crescut nu în ritmul flamurii, ci în proporţie geometrică. Şi iată cum capete luminate îşi pierd aura nu prin stingerea acesteia de către alţii, ci dintr-un vârtej distrugător, crescut şi venit din interior.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro