Virgil Tănase lansează volumele ”Viața misterioasă și terifiantă a unui ucigaș anonim” și ”Balul de la castelul bântuit”, la Librăria Open Art

nov. 28th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 29 noiembrie 2016, ora 17.00, la Librăria Open Art, Muzeul Național al Literaturii Române organizează o lansare de carte a celor mai recente volume semnate de Virgil Tănase: ”Viața misterioasă și terifiantă a unui ucigaș anonim” și ”Balul de la castelul bântuit”, lucrări apărute la Editura Muzeul Literaturii Române. Prezintă: acad. Eugen Simion, prof. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române, și scriitorul Dumitru Țepeneag. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line Iqool.

Virgil Tănase este autor și regizor de teatru, distins, în Franța, cu titlul de ofițer al artelor și literelor, iar în România cu Premiul de literatură al Uniunii Latine, Premiul de dramaturgie al Academiei Române și Premiul Șerban Cioculescu al Muzeului Literaturii Române.

Virgil Tănase s-a născut în 1945 la Galați. După studii de litere la Universitatea din București și de regie de teatru la IATC, își susține doctoratul la Ecole de Hautes Etudes de la Paris cu o teză despre semiologia regiei de teatru. Opus fățiș autorităților statului totalitar român, i se cere să părăsească țara. În 1977, se stabilește la Paris unde publică numeroase române la editurile Gallimard, Flammarion, Hachette și Ramsey/de Cortanze, dintre care cităm Apocalypse d’un adolescent de bonne famille, L’amour, l’amour roman sentimental, Ils refleurissent les pommiers sauvages, La vie mystérieuse et terrifiante d’un tueur anonyme, Zoïa, le bal sur la goélette du pirate aveugle și Le bal autour du diamant magique.

Predă arta teatrală în diferite școli de teatru și Istoria artelor și spectacolului la Institutul internațional de Imagine și sunet. A pus în scenă aproximativ 30 de spectacole în Franța și România și a adaptat pentru scenă texte diverse de la Crimă și pedeapsă de Dostoievski Ia Povestirile deșucheate de Balzac și de la În căutarea timpului pierdut de Proust la Micul Prinț de Saint-Exupéry.

În ultimii ani a publicat la editura Gallimard biografiile unor personalități de seamă: Cehov, Dostoievski, Camus,Saint-Exupéry și sfântul Francisc.

Număr de vizualizări :1303


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro