Spectacolul „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe“, în cadrul Festivalului de Debut în Actorie ” D-Butan-T”

nov. 11th, 2016 | By | Category: Postcard

Vineri, 11 noiembrie 2016, ora 20.00, la Teatrul ”Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe- Covasna, în cadrul Festivalului Național de Debut în Actorie  ”D-butan-T” (8-13 noiembrie 2016), se va juca spectacolul „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe”, de Carmen Lidia Vidu. Cu: Elena Popa, Alexandrina Ioana Costea, Ion Fiscuteanu Jr, Sebastian Marina, Daniel Rizea, Costi Apostol.

Foto / Video: Vetró Baji, Levente Vargyasi

Muzica:  Luiza Zan, Kónya Ütő Bence

Costume: Raluca Alexandrescu

Regizor tehnic: Lidia Baciu

Director: Anna Maria Popa

Afiș realizat de Vetró Baji

***

CARMEN LIDIA VIDU, regizor:

“Jurnal de România” este un proiect de lungă durată. Îmi doresc să cuprind prin fotografie, teatru și film cât mai multe din orașele țării. “Jurnal de România” este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Toate materialele sunt documentate jurnalistic din perspectiva antropologico-vizuală a comunităților privite din unghiul actorilor care locuiesc și activează acolo. Vreau să văd cum arată România mai puțin turistică și mai puțin televizată, mă interesează o viață normală, dar a unor oameni mai puțin simpli, adică a unor oameni de cultură.

Spectacolul de teatru, „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe” se dorește a fi un vehicul de comunicare. Proiectul va lua pulsul actorului în mediul său – oraș, teatru, cartier, bloc, parc, cafenea – și va investiga subtil, antropologic, relația dintre artist și comunitate.

Îmi propun să cercetez emoția orașului Sfântu Gheorghe. Prin actorii Teatrului Andrei Muresanu redescopăr orașul Sfântu Gheorghe.

Cât de mult ne influențează localizarea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care făcem parte?

(Mai) este teatrul unul din stâlpii comunității?

Cum trăiește un actor/artist?

Cum simt ei (artiștii) Orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc?

Cum arată Sfântu Gheorghe trăit/văzut prin ei?“

Detalii: jurnalderomaniasfantugheorghe.tumblr.com/

www.facebook.com/jurnalderomaniasfantugheorghe/

www.youtube.com/watch?v=yA_RlvVvIbk&feature=youtu.be

Număr de vizualizări :1230


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro