Spectacol- lectură ”Gardenia sau Griji cu lapte”, la Timișoara

nov. 22nd, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 noiembrie 2016, ora 18.00, în Aula BCUT (Bd. Vasile Pârvan, nr. 4 bis), Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara vă invită la spectacolul-lectură “Gardenia”, după un text al tinerei scriitoare poloneze Elżbieta Chowaniec.  Spectacolul face parte din programul  “Teatru la bibliotecă”. Evenimentul este realizat într-un parteneriat extraordinar cu Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” și Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Muzică și Teatru (secţia Actorie în limba germană).

Patru destine, patru femei, patru existențe zbuciumate aflate la intersecția vremurilor tulburi. Destine în vizor, conflicte între generații sau… “Griji cu lapte” – titlul ales de câtre actori și regizor.

Cu o distribuție ce reunește eleve de liceu și studente, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” continuă, pe de o parte, dialogul cu liceenii și studenții, iar pe de altă parte, cu publicul invitat să se familiarizeze cu texte valoroase ale dramaturgiei contemporane.

După succesul extraordinar al spectacolului “Gardenia” din repertoriul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, vă propunem, așadar, “Gardenia sau Griji cu lapte”, cu Brenda Bernad, Maria Brîndușă, Maria Bujancă, Oana Nedelcu, Ioana Nițulescu, Iulia Pal, Vanesa Serac, Andreea Todinca. Regia este realizată de Victor Dragoș, iar de coordonarea proiectului se ocupă Daniela Șilindean și Eleonora Ringler-Pascu.

Spectacolul se desfășoară în limba română, iar intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul este inclus în programul Zilelor culturii poloneze la BCUT „Eugen Todoran”.

Număr de vizualizări :1119


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro