Scriitorul Filip Florian se va întâlni cu publicul italian

sept. 1st, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 5 septembrie 2016, ora 17.30,  la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, scriitorul Filip Florian se va întâlni cu publicul italian. Scriitorul va fi prezentat de drd. Cristina Gogianu, bursieră Nicolae Iorga la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, care va conferenţia pe tema: „Zilele regelui – o istorie literară a lui Carol I de Hohenzollern”. După-amiaza literară se va încheia cu lectura câtorva fragmente din opera scriitorului, traduse în limba italiană de Maria Luisa Lombardo.

După romanul de debut, Degete mici, distins cu numeroase premii şi foarte bine întâmpinat de critici şi public, Filip Florian a publicatBăiuţeii, scris la patru mâini alături de fratele său, scriitorul Matei Florian. A urmat Zilele regelui, roman al cărui fir narativ este plasat în primii ani după sosirea în ţară a pricipelui Carol I de Hohenzollern şi Toate bufniţele, volum apărut în 2012, la editura Polirom. Cărţile sale au fost traduse în limbile engleză, germană, spaniolă, italiană, polonă, maghiară, bulgară, slovenă, norvegiană şi slovacă, turcă, arabă. În limba italiană a apărut, în traducerea Mariei Luisa Lombardo volumul Degete mici – Dita mignole (Fazi, 2010).

Cristina Gogianu este doctorandă a Universităţii din Bucureşti (Şcoala Doctorală Litere) cu o cercetare intitulată Cotitura istoriografică în romanul euro-atlantic contemporan coordonată de profesorul Mircea Martin. Actualmente este bursieră Nicolae Iorga a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cercetarea sa în această postură vizând relaţia dintre istorie şi ficţiune precum şi diferitele reprezentări ale acesteia în romanul contemporan.

Organizator: Institutul Cultural Român și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția

Număr de vizualizări :971


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro