Corina Chiriac, la Sărbătoarea Românilor din Republica Cehă

sept. 1st, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 11 septembrie 2016, de la orele 13:30, în parcul Kinsky din Praga 5, Asociația Românilor din Republica Cehă, Ambasada României în Republica Cehă și Institutul Cultural Român de la Praga vă invită la Sărbătoarea Românilor din Republica Cehă. Evenimentul de promovare a culturii românești va aduce pe scena Muzeului Etnografic artiști remarcabili de muzică tradițional-populară și muzică ușoară. Corina Chiriac, interpretă de muzică ușoară recunoscută la nivel internațional, va susţine un concert dedicat românilor din ţara de reşedinţă, la orele 16:00.

Ansamblul Folcloric Zarandul al Palatului Copiilor din Arad și Grupul folcloric Sânzienele al Școlii Populare de Artă Arad vor prezenta dansuri și cântece tradiționale românești.

Solista Rodica Stegărescu va cânta hituri de muzică ușoară.

Tânăra solistă de muzică ușoară, Iulia Andreea Constandin, va susține un moment artistic în cadrul evenimentului.

Ansamblul Kodrjanka, condus de Rodica Stegărescu, va face cunoscute publicului prezent dansuri și cântece din România și Republica Moldova.

Momentele artistice vor fi îmbinate cu activități pentru copii, organizarea unei tombole cu numeroase premii, degustare de produse culinare tradiționale și vinuri românești.

La evenimentul aflat la cea de a VII-a ediție vor fi prezenți Excelența Sa doamna Carmen Burlacu, Ambasadorul României în Republica Cehă, Excelența Sa domnul Vitalie Rusu, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă, domnul Nicolae Dedulea, președintele Asociației Românilor din Republica Cehă, domnul Ionuț-Petre Munteanu, directorul Institutului Cultural Român de la Praga, reprezentanți ai Primăriei Praga 5 și ai Muzeului Etnografic.

Număr de vizualizări :1129


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro