Scriitorul Andrei Codrescu, invitat de onoare la FICT 2016

sept. 22nd, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Scriitorul Andrei Codrescu (SUA) este invitat de onoare al celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania. AgențiadeCarte.ro vă prezintă evenimentele la care va participa.

Miercuri, 5 octombrie, orele 15.00-17.00

Întâlnire cu Andrei Codrescu

Lansare de carte: The Art of Forgetting/Arta uitării de Andrei Codrescu. Traducere de Alexandru Oprescu (Editurile Caiete Silvane și Școala Ardeleană, Zalău – Cluj-Napoca, 2016).

Prezintă: Ruxandra Cesereanu, Marius Conkan, Daniel Săuca și Vasile George Dâncu.

Eveniment realizat în colaborare cu Institutul Cultural Român și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Vineri, 7 octombrie, orele 17.00-18.00

Conferința „Mișcarea Dada și moștenirea sa în contemporaneitate” susținută de Andrei Codrescu. Sala D. Popovici, Facultatea de Litere a UBB.

Venirea lui Andrei Codrescu la Cluj-Napoca face parte dintr-un turneu al scriitorului în cinci orașe din țară (București, Craiova, Zalău, Cluj-Napoca și Sibiu), organizat la inițiativa scriitoarei Ruxandra Cesereanu, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Andrei Codrescu (n. 20 decembrie 1946, Sibiu) este poet, romancier și eseist bilingv. În anii ’60 a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde a rămas până în prezent. În perioada 1984-2009 a deținut titlul de MacCurdy Distinguished Professor of English la Louisiana State University. Este comentator la National Public Radio și fondator al publicației Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas. Autor al peste 50 de volume în urma cărora a obținut recunoașterea internațională, a fost recompensat cu numeroase premii și distincții. În România i-au fost traduse și publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care: Domnul Teste în America (1993), Contesa sângeroasă (1999), Mesi@ (1999, 2006), Casanova în Boemia (2005), Prof pe drum (2008), Gaura din steag. Povestea unei reveniri și a unei revoluții (2008), Ghid Dada pentru postumani. Tzara și Lenin joacă șah (2009), Ay, Cuba! O călătorie socio-erotică (2012).

Festivalul Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 4-9 octombrie 2016 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Număr de vizualizări :930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro