Pianista Angelica Postu, în concert la Bacău

sept. 5th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 9 septembrie 2016, ora 19.00, la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău,  pianista Angelica Postu va susține un concert, alături de Filarmonica „Mihail Jora”, sub bagheta dirijorului Marcian David.

Programul serii este format din lucrările:

Henri Nafilyan-Simfonia de cameră
W.A.Mozart- Pian concert nr. 23 KV 488
F.Schubert- Simfonia nr. 4 „Tragica”

Pianista Angelica Postu s-a născut în 1988 la București . A fost eleva  Mihaelei  Zamfirescu la Liceul de Muzica “George Enescu” și a urmat Universitatea de Muzică din București  la clasa Deliei Pavlovici si la clasa prof.Dana Borșan. În cadrul programului Erasmus, a fost studenta  lui Sorin Enăchescu la Universitatea de Arte din Berlin, continuându-și  apoi studiile cu Diploma de Master pe care o obține  în 2014 la Conservatorul Regal din Bruxelles ,la clasa renumitului pianist și profesor Daniel Blumenthal.

Angelica Postu a absolvit in paralel și cursurile Facultății de Psihologie ,încheiate la București în 2011, iar în prezent iși dedică timpul și studiilor postuniversitare în Terapie prin Muzică la Universitatea de Arte din Berlin.

Importante impulsuri artistice le-a primit în masterclass-uri internaționale sub îndrumarea pianiștilor Kevin Kenner, Daniel Goiți, Roberto Russo, Einar Steen Nøkleberg și Christian Beldi.

Încă de la o vârstă fragedă, Angelica Postu a atras atenția asupra sa,  prin câștigarea a numeroase concursuri naționale și internaționale de succes, numărându-se astfel printre  interpreții de o certă valoare din cea mai tânară generație de interpreți români.  Pianista susține in mod regulat concerte cu orchestra și recitaluri pe scene din capitală-(Ateneul Roman, Muzeul Național “George Enescu”,Palatul Șuțu,) precum și pe diverse scene ale unor orașe cu o intensă activitate muzicala din tara.

In afara țării evoluează, bucurându-se de succes, în mai multe rânduri în Germania, Polonia, Olanda, Belgia. În 2010, celebrând Anul Chopin, Angelica Postu susține o serie de concerte în Polonia la Centrele Europene Culturale din Varșovia și Cracovia, încheiând cu un recital in casa natală a lui Frederic Chopin din Zelazowa Wola .

Pe planul muzicii de cameră, artista a colaborat in ansambluri cu numeroși artiști: Alexandra Paladi, Dani Gutierrez, Angela Braun, Camille Bereau, Antonio Garcia, Ross Clarke, Peter Repka si Valentin Răduțiu.

În ultimii ani, artista a concertat alături de diverse orchestre, un pas important reprezentandu-l debutul în 2015 pe scena din cadrul  Festivalului „George Enescu” unde a interpretat  Rhapsody in Blue de G.Gershwin sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș.

Număr de vizualizări :1309


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro