Lumea lui Acsinte, la Roaba de Cultură din Herăstrău
sept. 5th, 2016 | By admin | Category: EvenimentMiercuri, 7 septembrie 2016, ora 19.00, la Roaba de Cultură din Herăstrău, scriitoarea Ana Barton vă invită să descoperiţi lumea fascinantă a unui oraș românesc de la începutul secolului XX prin intermediul Colecției de fotografie Costică Acsinte.
Costică Acsinte a fost fotograf de război în timpul Primului Război Mondial, iar după terminarea acestuia şi-a deschis la Slobozia propriul studio, Foto Splendid C. Acsinte, fiind unul dintre puţinii fotografi profesionişti din România acelor timpuri. Colecţia de fotografie Costică Acsinte aparţine Muzeului Judeţean Ialomiţa, iar Cezar Popescu, avocat şi fotograf, a convins muzeul să îl lase să scaneze negativele şi să digitalizeze întreaga arhivă Acsinte.
Ana Barton este scriitoare, autoare a volumelor Prospect de femeie, Mamifer și Jurământ de rătăcire, precum şi coautoare a lucrării Foto Splendid. Viața Socială – Colecția Costică Acsinte – Ediție specială Ana Barton. Este, de asemenea, coautoare a volumului colectiv Cartea simțurilor. Este și blogger: anabarton.ro.
“Încercăm să imprimăm Roabei de Cultură o voce distinctă, o semnătură personală prin evenimente de foarte bună calitate, oferite gratuit, într-un demers de promovare a educației prin cultură”, a declarat Raluca Fiser, director Asociația Green Revolution.
Proiectul Roaba de Cultură dezvoltat de Asociația Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) se desfășoară în perioada mai- septembrie, în Herăstrău și include sâmbăta concerte live, iar miercurea întâlniri cu nume importante ale jurnalismului și culturii românești pe teme diverse și interesante, de la România începutului de secol la istoria muzicii românești.
Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților sși companiilor private și de stat.
Detalii despre programul din această vară pe pagina de facebook: www.facebook.com/roabadecultura
Număr de vizualizări :1035