O afacere ilegală şi nulă de drept

sept. 25th, 2016 | By | Category: Postcard

Noul Consiliu Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR), sub preşedinţia lui Cristian Teodorescu, a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro un comunicat de presă despre trecerea Editurii Cartea Românească din manageriatul Polirom sub manageriatul Editurii Paralela 45 (Călin Vlasie). În documentul citat se atrage „atenția celor interesați că orice înțelegere contractuală încheiată de fosta conducere a USR, reprezentată de dl. Nicolae Manolescu, înainte de pronunțarea definitivă a justiției cu privire la litigiul cu actuala conducere a USR, este ilegală și nulă de drept. Regretăm sincer că dl. Manolescu și echipa sa insistă în a ignora cele mai elementare reguli de conduită instituțională, manifestând un cronic dispreț față de lege și față de instanțele judecătorești, atitudine ce capătă tot mai mult dimensiuni penale, dincolo de orice considerente de ordin moral”. AgenţiadeCarte.ro vă prezintă comunicatul de presă semnat de preşedintele USR, dl. Cristian Teodorescu.

COMUNICAT

Cu neplăcută surpriză, Consiliul Director al Uniunii Scriitorilor din România a luat cunoștință de demersurile fostei conduceri a USR de a încheia un contract prin care editura „Cartea Românească” este preluată, din administrarea editurii „Polirom” din Iași, de către editura „Paralela 45”.

Chiar fără să cunoaștem motivele acestui transfer și fără a ne pronunța asupra oportunității unei asemenea decizii, ne vedem nevoiți să atragem atenția opiniei publice acestui nou gest de abuz instituțional pe care-l comite fosta conducere a USR care – deși nu și-a reglementat statutul juridic, fără a mai aștepta deznodământul unor fastidioase, dar obligatorii, demersuri în justiție – angajează obligații asupra unui patrimoniu ce nu-i aparține.

Informăm publicul interesat că editura „Cartea Românească” face parte din patrimoniul USR și a fost încredințată spre redresare administrativă editurii „Polirom”, în anul 2004, întrucât se afla, practic, în faliment.

Drept urmare, atragem atenția celor interesați că orice înțelegere contractuală încheiată de fosta conducere a USR, reprezentată de dl. Nicolae Manolescu, înainte de pronunțarea definitivă a justiției cu privire la litigiul cu actuala conducere a USR, este ilegală și nulă de drept.

Regretăm sincer că dl. Manolescu și echipa sa insistă în a ignora cele mai elementare reguli de conduită instituțională, manifestând un cronic dispreț față de lege și față de instanțele judecătorești, atitudine ce capătă tot mai mult dimensiuni penale, dincolo de orice considerente de ordin moral.

Consiliul Director al USR prin Cristian Teodorescu, președinte

Număr de vizualizări :1562


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro