spot_img

Festivalul Poeților din Balcani, ediția a X-a

În perioada 23-24 septembrie 2016, Consiliul Județean Brăila, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila și Filiala de Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România vă invită la Festivalul Poeților din Balcani (România-Turcia), ediția a X-a. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul festivalului.

FESTIVALUL POEŢILOR DIN BALCANI,  ediţia a X-a

Poeţi români şi turci

Vineri, 23 septembrie 2016

Ora 17.00 Deschiderea Festivalului – Alocuţiuni:

  • Francisk-Iulian CHIRIAC, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila;
  • Corneliu ANTONIU, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Sud – Est,
  • Dragoş Adrian NEAGU, directorul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila.

Prezentarea invitaţilor: Nicolae GRIGORE MĂRĂŞANU

Moderator: Dragoș Adrian NEAGU

Ora 18.00 Recital de poezie: Firdevs BUYUYKATES și Hasan OZTURK.

Ora 18.30 Recital de poezie tradusă în română din lirica poeţilor turci invitaţi – recită elevi ai Liceului de Artă „Haricléa Darclée” Brăila

Ora 19.10 Lansare de carte: Daniel CORBU, Ferestrele oarbe, poeme. Iași, Editura Princeps, Multimedia, 2016.

Prezintă: Viorel COMAN

Ora 19.40 Lansare de carte: Valentin TALPALARU, Poemele Deltei. Rodion, ediția a IIa. Iași, Editura Junimea, 2016.

Prezintă:  Aureliu GOCI

Ora 20.10 Lansare de carte: Nicolae Grigore MĂRĂȘANU – Pumnalul lui Brutus, Iași, Editura Tipo Moldova, 2015.

Prezintă: Viorel COMAN

Sâmbătă, 24 septembrie 2016

Ora 10.00. Conferință: Influențe turco-grecesti și balcanice în folclorul urban din Valahia. Conferențiază: prof. univ. dr. Alexandru MICA

Ora 11.00. Conferință: Terapia prin poezia lui Iunus Emreș Cellaledin Rumi. Conferențiază: Nazare-Abdula Gulten

Ora 11.20 Recital de poezie: Daniel CORBU, Ana DONȚU, Teodor DUNĂ, Mihai GĂLĂȚANU, Ioana GRECEANU, Ioan PINTEA, Nicolae Grigore MĂRĂȘANU, Valentin TALPALARU.

Ora 12.30 Moment muzical: Biliktan Yasemin și Cilenti Aygun – muzică pop

Ora 12.45 Întâlnirea invitaţilor cu membrii Cenaclului „Panait Istrati” Brăila

Lansări de carte:

Mihail GĂLĂȚANU –  Devorarea maestrului (poezie), Pitești, Editura Paralela 45, 2016.

Prezintă: Nicolae Grigore MĂRĂȘANU

Valentina BALABAN – Sfere de vis, Brăila, Editura LUCAS, 2016.

Prezintă: Lucia PĂTRAȘCU

Lucia PĂTRAȘCU – În memoriam # Colectiv”, versuri. Brăila, Editura LUCAS,  2016.

Prezintă: Dumitru ANGHEL

Moderator: Nicolae GRIGORE MĂRĂŞANU

Orele 16.30 Lansări de carte:

Marin CIORANU – Trepte din zero. Brăila, Editura Proilavia, 2016.

Prezintă: Valentin POPA

Păun CONDRUȚ – Versuri împăunate, Siliștea, Editura InfoEST, 2016.

Prezintă: Mihai VINTILĂ

Orele 17.30 Recital de poezie:  Angela BACIU, Valentina BALABAN, Marin CIORANU, Păun CONDRUȚ, Constantin GHERGHINOIU, Iulian GRIGORIU, Lucia PĂTRAȘCU, Ion Marin ŢÂRU, Sterian VICOL, Mihai VINTILĂ.

Orele 19.00 Lansarea volumului: Balcanica 10. Poeţi români şi turci, Editura Proilavia, Brăila, 2016.

Prezintă: Viorel COMAN

Corneliu ANTONIU

Orele 19.30 Decernarea Premiilor BALCANICA; Recital de poezie al autorilor premiaţi.

Moderator: Dragoş Adrian NEAGU

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508