Four Bones Quartet, în turneu în România

aug. 15th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 21-27 august 2016 Quartetul Four Bones din Ungaria va fi oaspete la festivaluri importante din Transilvania, respectiv la RowmaniaFEST din Tulcea, un festivalul organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin cu scopul de a încuraja turismului ecologic în Delta Dunării şi agrementul cu ambarcaţiuni cu vâsle. Cvartetul de tromboane Four Bones a fost înfiinţat în anul 2002 de patru tineri dedicaţi instrumentelor lor deosebit de elegante, toţi absolvenţi ai Academiei de Muzică din Budapesta. În cei peste 10 ani de existenţă cvartetul Four Bones din Ungaria a concertat în numeroase ţări ale lumii, concertele formaţiei desfăşurându-se în săli pline.

Turneul cuprinde următoarele staţii:

duminică, 21 august 2016, ora 19.00, Cluj, Zilele Maghiare din Cluj – Scena Paprika

marţi, 23 august 2016, ora 19.00, Bistriţa, Sinagoga

miercuri, 24 august 2016, ora 19.00, Târgu Mureş, Vâltoarea Mureşeană – Biblioteca Teleki

joi, 25 august 2016, ora 19.00, Târgu Secuiesc, Târgul de toamnă – Curtea cu vin

vineri, 26 august 2016, ora 19.00, Sfântu Gheorghe – Piaţa centrală

sâmbătă, 27 august 2016, ora 20.00, Tulcea, RowmaniaFEST – scena de pe faleză

Quartetul Four Bones este cunoscut de toţi cei cărora le place orchestraţia unică şi modul de abordare în care nu descoperim un sunet nelalocul lui, totul şi cu toţii sunt exact acolo, unde le este locul.www.stylemagazin.hu/

Băieţii de la Four Bones Quartet: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János şi Gyetvai Péter reprezintă Ungaria la evenimente importante din străinătate şi continuă să fie invitaţi permanent şi în Asia. Discul lor intitulat Crossroads, apărut în 2011 reflectă varietatea şi complexitatea repertoriului muzical: piesele compuse în mod special cvartetului Four Bones de către cinci compozitori contemporani maghiari călăuzesc auditorul într-o lume muzicală în care adesea se întrepătrund tangoul, jazzul, folkul şi muzica clasică. De-a lungul anilor au colaborat cu numeroşi artişti şi cântăreţi de excepţie atât în concertele din Ungaria, cât şi în turneele din străinătate, printre care îi menţionăm pe Palya Bea, Szirtes Edina Mókus şi Gereben Zita, precum şi Szabó Balázs.

În anul 2014 cvartetul Four Bonesc a lansat un nou proiect, o nouă provocare pentru formaţie, care atinge din nou limitele diferitelor genuri. Sonoritatea „clasică” Four Bones este îmbogăţită cu ajutorul electronicii moderne şi al instrumentelor de percuţie melodice şi percusive, mânuite de Kovács Tamás „Tobzi” cu disciplina caracteristică muzicienilor de formaţie clasică, eliberat însă de orice rigiditate sau lipsă de idei adesea caracteristice celor din breaslă. Kovács Tamás „Tobzi” a colaborat la numeroase producţii teatrale şi pop, devenind cel mei râvnit percuţionist „session” din Ungaria.

Proiectul prezentat în turneul din România cuprinde compoziţii proprii, lucrări ale renumitului pianist şi compozitor de jazz Nagy János, precum şi melodii şi ritmuri balcanice.

www.fourbones.hu/en

www.youtube.com/watch?v=QibrRDzaX5M

Parteneri: Asociaţia Clujul Comoară, Centrul de Cultură Bistriţa, Asociaţia Pentru Târgu-Mureş, Asociaţia Culturală şi de Tineret MUKKK, Primăria oraşului Târgu-Secuiesc, Asociaţia Ivan Patzaichin.

Număr de vizualizări :908


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro