Dl. N. Manolescu a pierdut iar!

iun. 28th, 2016 | By | Category: Proiecte

Uniunea Scriitorilor din România, reprezentată de Preşedintele Cristian Teodorescu şi de Vicepreşedinţii Florin Iaru şi Dan Mircea Cipariu, a trimis marţi, 28 iunie 2016, pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro un comunicat de presă, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, luni, 27 iunie 2016, cererea de Ordonanţă Preşedinţială formulată de avocata domnului Nicolae Manolescu prin care a fost solicitată instanţei de judecată ca scriitorii Dan Mircea Cipariu şi Cristian Teodorescu să nu mai folosească denumirea, sigla şi marca USR. Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a respins, marţi, 14  iunie 2016, ca fiind inadmisibilă, cererea fostului Prim-vicepreşedinte al USR, Varujan Vosganian,  de a fi anulat convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Asociaţiei Uniunea Scriitorilor din România din 19 martie 2016. Soluţia pe scurt a instanţei de judecată a fost următoarea: “Admite excepția inadmisibilității cererii principale. Respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost completată. Constată că pârâta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul și motivele de apel se depun la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 14.06.2016″. Adunarea Generală Extraordinară a USR a votat, la 19 martie 2016, un nou statut și o nouă conducere. Cristian Teodorescu este noul președinte al USR, iar Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu au fost aleși vicepreședinți. Din Consiliul Director fac parte Ioana Crăciunescu, Grigore Șoitu, Cosmin Perța, Paul Vinicius, Adrian Suciu, Octavian Soviany, Cristian Tiberiu Popescu și Valeriu Mircea Popa. În comunicatul din 28 iunie 2016 se afirmă: “După cum v-am mai povestit (și v-am explicat pe îndelete), procesele intentate de conducerea ilegală a USR eșuează pe rând. Nu vrem să vă plictisim cu mersul procedurilor, dar vă anunțăm că, în înfățișarea de ieri, dl N. Manolescu a pierdut iar. A cerut să nu mai folosim însemnele Uniunii – pe care, din decență, nici nu le-am folosit, așteptând decizia justiției. (…) Acest proces, precum și celelalte procese, zece la număr, nu sunt decât o jalnică tragere de timp, căci neglijența, aroganța și nepăsarea nu pot fi ascunse, heirupist, sub preș.”

AgenţiadeCarte.ro vă prezintă, în rândurile următoare, textul comunicatului USR primit la redacţie.

„Stimați colegi,

După cum v-am mai povestit (și v-am explicat pe îndelete), procesele intentate de conducerea ilegală a USR eșuează pe rând. Nu vrem să vă plictisim cu mersul procedurilor, dar vă anunțăm că, în înfățișarea de ieri, dl N. Manolescu a pierdut iar.

A cerut să nu mai folosim însemnele Uniunii – pe care, din decență, nici nu le-am folosit, așteptând decizia justiției.

Rezultatul de ieri poate fi consultat aici:

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000702564&id_inst=3

și sună așa:

Ora estimata: 13:00

Complet: PI3 U

Tip soluție: Respinge cererea

Soluția pe scurt: Respinge excepția lipsei dovezii calității de reprezentant, ca neîntemeiată. Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu apel. Pronunțată în ședință publică, 27 iunie 2016.

Document: Hotarâre  819/2016  27.06.2016

Acest proces, precum și celelalte procese, zece la număr, nu sunt decât o jalnică tragere de timp, căci neglijența, aroganța și nepăsarea nu pot fi ascunse, heirupist, sub preș.

Președinte,

Cristian Teodorescu

Vicepreședinți,

Florin Iaru

Dan Mircea Cipariu”

Număr de vizualizări :3527


2 Comments to “Dl. N. Manolescu a pierdut iar!”

 1. Adina Daniela Dumitrescu spune:

  Prin 70 şi ceva l-am auzit pe profesorul de Limba română M.Pârvulescu, vecinul meu de apartament din Tg. Cărbuneşti lăudându-l pe Ion Manolescu, „criticul sibian ” mai bun decât toţi criticii de până atunci. L-am luat pe cuvânt, vecinul meu era un profesor de mare onoare, hrana lui fiind biblioteca şi formarea elevilor, anual acesta fiind profesor examinator la liceele din oraşele învecinate, mai ales în Craiova. L-am urmărit peste mulţi ani, din faţa ecranului, pe Ion Manolescu, preşedintele USR , invitat de onoare al Forumului Cultural vâlcean, într-o adunare-simpozion la BJRV. I s-au pus întrebări din public. Câteva profesoare vâlcene, în plin trac explicabil prin ridicarea în picioare în faţa unui prezidiu format din bărbaţi, explicabil prin însemnătatea pe care o atribuiau omului de cultură, indiferent de camarila ce-l înconjura. Păreau intrate nu într-un anonimat din care nu ieşirea lor triumfătoare şi-o doreau, dar vorbeau cu sentimentul că problemele ridicate de ele erau rizibile sau copilăreşti. Căpătaseră atunci, în faţa „marelui om„ un respect faţă de sine diminuat. Răspunsurile le-au primit de la o cămaşă albă rotunjită binişor pe abdomen, printr-un surâs dispreţuitor şi plecat atît de departe şi atât de sus, încât mi-am pus problema integrităţii mele psihice. Oare aşa de mult schimbă funcţia omul, oare atât poate oricine să scadă gustând din elixirul puterii şi al purtării coroanei de lauri timp prea îndelungat? Şi l-am dezavuat. Nu, nu oricine ajunge aici! În lumea asta mai există şi demnitate, şi conştiinţa locului tău prezent într-o plapumă, care nu se întinde!

 2. C Lupe spune:

  Adina Dumitrescu
  Va rog sa precizati la cine va referiti, in stufosul dv comentariu.
  Ion Manolescu nu a fost presedintele USR.
  Nicolae Manolescu Apolzan a fost si mai este.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro