Caravana de teatru pentru copii în Ungaria

iun. 3rd, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 6-9 iunie 2016, Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, în colaborare cu Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi redacţia revistei ”Foaia românească” organizează ”Caravana culturală pentru copiii români din Jula, Micherechi, Bătania şi Chitighaz”. Şcolarii şi preşcolarii din cele patru localităţi din Ungaria se vor putea bucura, la începutul lunii iunie, de spectacole de teatru și ateliere în limba română.

Program:

–       7 iunie,  ora 9.30 – Jula, sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria

–       8 iunie, ora 10.00 – Micherechi, Casa de cultură

–       9 iunie, ora 10.00 – Bătania, Școala generală românească „Lucian Magdu”

–       10 iunie, ora 10.00 – Chitighaz, Casa de cultură

Spectacolul de teatru Fluierașul buclucaș (Distribuție: Alexandru Popescu, Alina Dumitrelea, Cosmina Dobrotă – actori ai Teatrului Excelsior din București; Text: Cosmina Dobrotă și Bogdan Niță, Muzica: Marius Gagiu, Regia: Cosmina Dobrotă) este un spectacol interactiv, plin de muzică și culoare, de inspirație folclorică, realizat într-o cheie actuală. Muzica este pretextul pentru întâlnirea cu îndrăgitele personaje ale culturii tradiționale românești, Făt-Frumos și Sfânta Joi, care se vor lua la trântă încă o dată cu răul, întruchipat de niște zmei moderni, mamă și fiu, proprietari de păduri.

Spectacolele de teatru vor fi urmate de scurte ateliere de limbă și artă teatrală. Metodele actoriceşti utilizate (exerciţii de dicţie, de mimică, de mişcare scenică) vizează atragerea copiilor spre această formă de manifestare artistică, dar şi dezvoltarea abilităților de comunicare în limba maternă și apropierea de limba română, la vârsta la care jocul este încă cel mai la îndemână mijloc de comunicare. Teatrul reprezintă instrumentul cel mai atractiv pentru copii, care astfel participă mai intens şi intră în contact mai direct cu limba română, fără vreun efort deosebit, descătuşându-și imaginaţia şi energia.

Proiectul Institutului Cultural Român continuă seria de anul acesta a caravanelor culturale destinate copiilor români din vecinătatea României, acoperind astfel tot arealul locuit de români din jurul frontierelor.

Pentru detalii accesați icr.ro/pagini/caravana-de-teatru-pentru-copii-in-ungaria

Număr de vizualizări :1018


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro