„Marșul pentru Familie”, ediția 2016

iun. 8th, 2016 | By | Category: Postcard

Duminică, 12 iunie 2016, între orele 16:00 și 19:00, la Iași, Asociația „Familia Tradițională”, membră a „Coaliției pentru Familie”, organizează a treia ediție a evenimentului anual „Marșul pentru Familie”.

Mesajul care se dorește a fi transmis prin tema marșului din acest an, „Susținem Familia!”, este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a societății.

De asemenea, ediția de anul acesta a Marșului pentru Familie este dedicată inițiativei cetățenești, susținută de Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României, prin înlocuirea termenului de „soți” cu expresia „bărbat și femeie” și totodată se reafirmă întâietatea autorității parentale în ce privește creșterea și educarea copiilor.

Se dorește a se atrage atenția asupra faptului că problemele care se pot ivi în viața de zi cu zi în sânul familiilor (din cauza relațiilor defectuoase mamă – tată sau părinți – copii) nu își găsesc rezolvarea prin oficializarea și impunerea în mentalul colectiv a unor „modele” noi, nesigure și nefirești de familie, ci prin implicarea responsabilă a tuturor factorilor societali în menținerea și îmbunătățirea modelului de familie transmis din generație în generație.

Marșul pentru Familie este un eveniment care promovează familia firească și frumusețile care se nasc în mod natural din iubirea, înțelegerea  și comuniunea mamei și a tatălui, preocupați de creșterea sănătoasă a copiilor.

Începând cu orele 16.00, participanții la marș vor fi așteptați de către organizatori, ca de obicei, în Parcul Copou, apoi, la orele 17.00, se va pleca pe traseul: Parcul Copou – Universitatea „Al.I.Cuza” – Fundație – Piața Unirii – b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt. La finalul Marșului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenția importanța familiei în context contemporan, precum și momente artistice dedicate.

Evenimentul face parte din seria de evenimente „Săptămâna pentru Familie 2016. Familia Tradițională – un dar pentru umanitate”, proiect organizat de Asociația Familia Tradițională Iași, în parteneriat cu Pro Vita Iași.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate puteți găsi pe www.familiatraditionala.ro.

www.familiatraditionala.ro

www.facebook.com/AsociațiaFamiliaTraditionala

Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 și care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.

Parteneri media: TVR Iași, Ziarul de Iași, Iași Fun, inoras.ro, Doxologia.

Număr de vizualizări :822


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro