Teatrul Apropo organizează concurs de proiecte – ”Indie Focus”

mai 30th, 2016 | By | Category: Postcard

În anul 2016 Teatrul Apropo – inițiatorulul Maratonului de Teatru Independent – Bucharest Fringe Festival, aflat anul acesta la cea de-a VI-a ediție –  și-a propus să sprijine și să promoveze mișcarea teatrului independent din București prin demararea programului INDIE FOCUS. Prin acest program, Teatrul Apropo vrea să creeze o rețea prin care toate teatrele independente din București să se promovează reciproc. De asemenea, în cadrul INDIE FOCUS se organizează anul acesta un concurs de proiecte. Proiectul caștigător va fi finanțat cu suma de 5000 de lei, iar spectacolul va avea premiera în cea de-a VI-a ediție a Maratonului Teatrului Independent.

Condiții de participare:

  1. Compania ta de teatru trebuie să aibă spațiu propriu în București. Te poți înscrie și fără spațiu propriu, dar condiția este să ai semnat un parteneriat de spațiu cu un alt teatru independent.
  2. Spui în linii mari ideea ta de montare și de ce ai ales textul (2-4 pagini în format word, times new roman 12, cu diacritice). *
  3. Trimiți sinopsisul textului de spectacol, schițe de scenografie și prezentarea pe scurt a echipei. *
  4. Faci un deviz estimativ – modul în care va fi cheltuită finanțarea și bugetul total estimat al producției.*

* Toate materialele pentru înscriere le vei trimite pe adresa de mail: comunicare@teatrulapropo.ro până la data de 15 iunie 2016, ora 24:00.

În evaluarea proiectelor și alegerea producției câștigătoare, juriul format din profesioniști recunoscuți în domeniu, se va ghida după următoarele principii:

  1. Originalitatea – măsura în care proiectul propus este inovator în formă și/sau conținut.
  2. Încurajarea Debutului Artistic – pentru unul sau mai mulți dintre membrii echipei.
  3. Necesitatea – măsura în care finanțarea vine în sprijinul unui spațiu sau a unei echipe aflate în dificultate.

Calendar Concurs:

Înscrierea proiectelor: până la 15 iunie 2016

Jurizarea proiectelor: 16 iunie – 15 iulie 2016

Afișarea proiectului câștigător: 16 iulie 2016

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Număr de vizualizări :939


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro