Lansare de carte: „Cugetări și aforisme de Lev Tolstoi”

mai 23rd, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 30 mai 2016, de la ora 18:00, la Centrul Rus, va avea loc lansarea cărții „Cugetări și aforisme de Lev Tolstoi”, o culegere concepută și adaptată de Nicolae Mareș.

Selecția propusă de domnul Mareș cuprinde unele dintre cele mai frumoase esențe ale gândirii tolstoiene. După cum se știe, Tolstoi s-a preocupat încă din prima tinerețe de formularea înțelegerii sale asupra lumii în jurnalul său personal, care a devenit, după moartea sa o operă ce se citește și se studiază uneori cu aceeași aplecare ca asupra unui tratat filosofic. În cadrul evenimentului, va avea loc o prezentare pe aceste teme, realizată de muzeografi și cercetători de la Muzeul Lev Tolstoi de la Iasnaia Poliana.

În ideea de a ne apropia de Tolstoi și în plan spațial, în cadrul evenimentului vom vorbi și despre impresiile scriitorului din timpul vizitei sale la București. Veți afla cum și-a petrecut timpul în orașul nostru, unde a locuit și prin ce stări a trecut aflat aici.

Număr de vizualizări :1278


2 Comments to “Lansare de carte: „Cugetări și aforisme de Lev Tolstoi””

  1. zenovius spune:

    De unde se poate achizitiona si cat costa un exemplar? Cu respect.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro