Festivalului Filmului European în Republica Moldova

mai 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 15 mai 2016, ora 17.00, în Gradina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău, Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău anunță proiecția în premieră a filmului ”Closer to the moon” (2014, regia Nae Caranfil), în deschiderea Festivalului Filmului European din Republica Moldova.

Anul acesta, pe lângă filmul care va inaugura festivalul, România va mai prezenta două pelicule: drama Q.E.D (2013, r. Andrei Gruzsniczki) va putea fi vizionată pe data de 17 mai la ora 20.25, iar comedia Toată lumea din familia noastră (2012, r. Radu Jude), pe data de 19 mai la ora 18.30.

Ediţia de anul acesta a Festivalului Filmului European se va desfăşura în cadrul Orăşelului European, ce va putea fi vizitat în perioada 15-20 mai, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău.

De asemenea, în strânsă colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul General al României la Bălţi, Consulatul General al României la Cahul şi Centrul de Informare al României de la Comrat cele trei filme româneşti vor fi proiectate şi în localităţile Bălţi, Cahul şi Comrat, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Europei, după cum urmează:

– 25-27 mai, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi

– 25-27 mai, la Teatrul „B.P.Hasdeu” din Cahul

– 25-27 mai, la Centrul de Informare al României de la Comrat

Număr de vizualizări :1059


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro