Concert Maria Răducanu şi Maxim Belciug, la UnTeatru

mai 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 mai 2016, începând cu ora 21.00, în noul spaţiu de spectacole de la UNTEATRU e seară de concert. Concert Maria Răducanu şi Maxim Belciug. Sau, parafrazând un titlu mai vechi, să cânţi Purcell într-o ţară a manelelor… Dar nu vă speriaţi: nu va fi numai Purcell. Va fi şi Lorca, în ecouri de flamenco. Vor fi şi vişini înfloriţi. Şi dor. Şi jale. Zefiri şi trandafiri. Şi viersuri pe ruseste. Poate chiar un pic de Esenin. Cântec din cântec… ”Bătrân cobzar, să-mi cânţi şi din chitară. Să-mi cânţi ce ştii mai bine…”

www.youtube.com/watch?v=ikgAUVF8iSQ

Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade dintre cele mai frumoase. Cunoscută mai ales pentru modul personal în care “combină bocetele românesti cu fado-ul portughez, cu blues-ul si cu improvizaţia”, după cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn, Maria Răducanu abordează alături de Maxim Belciug o muzică de o ţinută undeva între clasic şi tradiţional, explorând cu prospeţime teritorii oarecum rezervate artistilor clasici. La nucleul iniţial de cântece ruseşti şi spaniole înregistrate cu peste un deceniu în urmă pe cele două discuri Troika şi Tarara, s-au adăugat de-a lungul timpului şi piese din barocul italian, vodeviluri franţuzesti, muzică elisabetană şi, bineînţeles, vechi romanţe româneşti. Un repertoriu bogat şi divers, de care care cei doi se apropie de fiecare dată cu candoare şi emoţie.

Aşadar sâmbătă, 14 mai 2016, la ora 21.00, Maria Răducanu şi Maxim Belciug vă aşteaptă în noul spaţiu de concerte de la UNTEATRU, din str. Sfinţii Apostoli 44 din Bucureşti. Veniţi cu inima curată. Cum spune Jorge Luis Borges: “Nimic nu e atât de vechi sub soare. Totul se întâmplă pentru prima oară, dar într-un chip veşnic”.

Informaţii şi rezervări: 0721268516, rezervari@unteatru.ro sau www.unteatru.ro
UNTEATRU, str. Sfinţii Apostoli 44, Bucureşti

Număr de vizualizări :811


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro