Competiția de pian din cadrul Festivalului Internațional de Muzică Prague Spring

mai 6th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 8-15 mai 2016, în clădirea-simbol Rudolfinum din Praga, va avea loc cea de-a 68-a ediţie a Competiției Prague Spring pentru trompetă şi pian. Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea pianistei Adela Liculescu.

Acesta este un concurs de talie mondială din cadrul festivalului cu același nume, care se desfășoară sub patronajul Președintelui Republicii Cehe.

Adela Liculescu s-a născut la Craiova în anul 1993 și a început studiul pianului la vârsta de patru ani. A absolvit Liceul de Artă din oraşul natal în anul 2012, iar din acelaşi an studiază pian principal la Universitatea de Muzică din Viena. Adela este o promotoare a muzicii româneşti peste hotare, în 2015 fiind invitată de Institutul Cultural Român de la Praga și Ambasada României în Republica Cehă să susţină un recital cu muzică de Enescu, Liszt și Ravel cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei. A obţinut numeroase premii în competiţii internaţionale la Viena, Zagreb sau Karlovac, iar în 2014 a primit premiul special pentru cel mai bun pianist calificat la Competiția Internațională George Enescu din București.

Festivalul Internațional Primăvara Pragheză este un fenomen, supravieţuind atât evenimentelor istorice și politice, cât și modificărilor dramatice ale gusturilor și preferințelor culturale. Pentru mai multe informații despre festival și program, vă rugăm să accesați pagina oficială: http://www.festival.cz/en

Număr de vizualizări :962


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro