Cartea de poveşti „Te iubesc, orice culoare ai avea”, lansată la ICR

mai 6th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 7 mai 2016, începând cu ora 10.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), va avea loc lansarea cărții „Te iubesc, orice culoare ai avea” a autoarei Mihaela Coșescu, cu ilustrații realizate de Ana Stinghe, o artistă de 13 ani. Lansarea va fi moderată de Aurora Martin, consilieră la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse. Vor vorbi despre carte și modul în care au perceput-o: Oana Moraru (cadru didactic, manager Școala Helikon, Călărași), Ciprian Necula (părinte) şi David Petrescu (elev, 12 ani).

Cartea se bucură deja de o largă apreciere, fiind vândută, în două săptămâni de la tipărire, în câteva sute de exemplare.

Este o poveste despre familie și dragoste necondiționată, despre gelozie, rivalitate între frați și despre modul în care aceasta se transformă în dragoste și înţelegere. Mesajul cărții trece dincolo de poveste, este unul profund, despre acceptare a diferențelor și acceptare de sine și comunicare între ființe, prin iubire.

Mihaela Coșescu a copilărit cât a putut de mult, a cântat într-un grup fantastic de copii, a râs și s-a bucurat. Până a ajuns să fie prinsă, o perioadă, într-o lume prea serioasă a adulților. Acolo a descoperit înțelepciunea, munca, dar și orgolii, etichete, comparații, competiție mai multă decât cooperare. La un moment dat, a fost aleasă de niște copii minunați să le fie mamă. Și cum copiii ei aveau multă poftă de joacă și de povești, Mihaela a redevenit Mimi cea din copilărie și a început să râdă cu poftă, să plângă în hohote, să observe lumea și viața din jurul ei, să inventeze jocuri și povești pentru minte și suflet.

Ana Stinghe are 13 ani, un frate mai mic și doi părinți care i-au oferit dragoste necondiționată, respect, empatie, joacă și i-au sprijinit drumul pe calea artei. Îi place să picteze elemente din natură și zâne din lumile sale imaginare. Ana crede în puterea poveștilor de a construi lumea, de a vindeca și de a transmite emoții. Pictându-le pe Gigi, pe Vivi și pe părinții lor, Ana a trăit rând pe rând emoțiile fiecărui personaj, le-a auzit nevoile neîmplinite și le-a trăit fericirea de a fi împreună și de a-și exprima dragostea unii față de ceilalți. Ana e fericită că în prima sa carte ilustrată are posibilitatea să transmită un mesaj de iubire necondiționată copiilor, părinților și bunicilor.

Cartea se va putea achiziționa și la lansare la un preț special, cu autograful autoarei şi al ilustratoarei.

Mai multe detalii despre carte: crestemoameni.ro/shop/carti/te-iubesc-orice-culoare-ai-avea/ sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/Te-iubesc-orice-culoare-ai-avea-797871887024598/?fref=ts .

Număr de vizualizări :1913


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro