21 de spectacole de teatru internaţionale colorează străzile Bucureştiului, la ”B-FIT in the Street”

mai 19th, 2016 | By | Category: Eveniment

Între 9 şi 12 iunie 2016, oraşul devine decor fantastic, populat de personaje neaşteptate care se amestecă în mulţime şi interacţionează cu trecătorii.  Fie că îţi plac basmele, poveştile istorice sau efectele speciale, ARCUB îţi face poftă de fantezie cu singurul festival internaţional de teatru de stradă din Bucureşti, ”B-FIT in the Street”!

Cea de-a opta ediţie B-FIT in the Street! aduce la Bucureşti 21 de spectacole de teatru, nouă ţări participante şi sute de artişti. În fiecare seară, în Centrul istoric, Piaţa Universităţii sau Piaţa George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama oraşului cu jocuri de foc şi acrobaţii aeriene sau cai uriaşi, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă îi vor face pe bucureşteni să dea nas în nas cu o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice.

Austria, Spania, Marea Britanie, Germania şi Italia sunt câteva dintre ţările participante la B-FIT in the Street! 2016, o ediţie cu un program eclectic de pantomimă, circ, comedie, dans, acrobaţie, muzică de stradă şi paradă, din care nu lipsesc nici reprezentaţiile româneşti semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia şi producţiile de anvergură din Franţa şi Olanda.

„Prima ediţie B-FIT in the Street! din 2008 a pornit de la o provocare, aceea de a schimba, timp de câteva zile, felul în care oraşul trăieşte, tocmai pentru a ajunge astfel la oamenii care îl locuiesc şi pentru a declanşa în aceştia o schimbare- fie că este vorba de starea lor de spirit sau de felul în care se raportează la Bucureşti. De anul trecut însă, rolul festivalul a devenit şi mai mare”, spune Mihaela Păun, directorul ARCUB.

Începând din 2015, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! face parte dintr-o serie de evenimente care susţin candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, un proces ce urmăreşte să transforme bucureştenii din simpli locuitori în participanţi şi chiar modelatori ai vieţii culturale a oraşului.

Timp de patru zile, B-FIT in the Street! 2016 deschide aşadar străzile Bucureştiului şi creează un spaţiu de interacţiune între locuitori, turişti, artişti şi oraş prin intermediul artei ce funcţionează în afara limitelor de limbă şi vârstă- teatrul de stradă.

Accesul la toate reprezentaţiile din cadrul festivalului este gratuit.

Număr de vizualizări :692


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro