Revista ARTA numărul 18/2016

apr. 22nd, 2016 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, ora 18.00, în cadrul librăriei pop-up organizate de ODD, P U N C H și Revista ARTA în cadrul Weekendului Galeriilor WEG #3 (Str. Șelari 13, Sector 3, București), va avea loc lansarea numărului 18/2016 al revistei Arta.

Numărul 18 / 2016 al Revistei ARTA renunţă câteva momente la artele vizuale şi se mută în siajul artelor performative sonore, într-un dosar tematic îngrijit şi coordonat de Anamaria Pravicencu şi Octav Avramescu. În plus, numărul mai propune portrete și portofolii de artist, expoziții în România și în străinătate, cronici vizuale și de carte.

Dosarul Sound Art avansează „o incursiune fascinantă în teritoriile sound art, radio art, teatrului radiofonic, instalațiilor vizual-sonore de tot felul, pentru o inițiere în forță în cultura auzului. Aceasta e importantă nu doar pentru acusticieni, muzicieni, ingineri de sunet, producători de film, ecologiști, medici, psihologi sau antropologi etc., ci și pentru plasticieni: pentru că sunetul este, paradoxal, un element-cheie al percepției noastre vizuale, iar creația sonoră este o parte importantă a complexului spectacol multisenzorial în care trăim în mod continuu, nu doar în white cube-ul galeriilor și muzeelor de artă, ci în viața de zi cu zi.” (Magda Cârneci)

Contribuţiile au fost semnate de Anamaria Pravicencu, Octav Avramescu, Speranţa Rădulescu, Ilinca Stihi, Colin Black, Charlemagne Palestine şi Andra Chiţimuş / fERΔl n0IS3.

În același număr mai puteți citi:

– Dosare de artist

Liliana Mercioiu Popa (văzută de Maria Orosan-Telea), Róbert Köteles (în lectura lui Ciprian Radovan), cât şi Grupul focAR (Alina Tudor, Răzvan Neagoe) şi Veaceslav Druţă, cuprinşi în autoportrete hermeneutice.

– Expoziții din România

Cronici și analize critice semnate de Silviu Pădurariu, Ion Bogdan Lefter, Iosif Király, Ruxandra Demetrescu, Bogdan Ghiu, Iréne Kányádi, Alexandra Titu, Dan Breaz, Marcello Gobbi şi Maria Zintz. Rubrica mai conţine o scrisoarea critică deschisă a artistului Constantin Flondor, adresată redacţiei Revista ARTA.

– Expoziții internaționale

Denise Parizek, Carmen Dobre-Hametner, Andra Chiţimuş şi Timea Andrea Lelik analizează câteva din evenimentele expoziţionale de actualitate din Europa Centrală şi de Vest.

Numărul mai cuprinde un interviu cu artistul François Dey, realizat Bogdan Teodorescu; in memoriam pentru Ioana Atanasiu Delamare (1955-2015) şi Iuri Isar (1961-2015), consemnate de Aurelia Mocanu şi Luiza Barcan; o dezbatere privind fotografia modernă şi contemporană, iniţiată de Sorin Alexandrescu; dar şi o serie de cronici ale ultimelor apariţii editoriale, semnate de Maria Orosan-Telea, Mihaela Velea şi Alexandra Mihali.

Revista ARTA se găsește în librăriile Cărturești și Humanitas, în chioșcurile de presă Inmedio și Relay, la sediul UAP din București, cât și la filialele UAP din țară.

Abonamente în țară sunt disponibile prin Manpres.

Eveniment Facebook: www.facebook.com/events/1612564012399115/

WEG #3

weekendulgaleriilor.ro/2016/

ODD

www.oddweb.org/

P U N C H

p-u-n-c-h.ro/

Număr de vizualizări :1123


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro