Dezbatere: Nicuşor Dan discută despre viaţa culturală a capitalei

apr. 5th, 2016 | By | Category: Postcard

Joi, 7 aprilie 2016, începînd cu ora 19.30, la Green Hours (Calea Victoriei 120), va avea loc o dezbatere cu titlul „Despre viața culturală a Bucureștiului, cu Nicușor Dan”, în cadrul căreia candidatul la Primăria Generală din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul va discuta despre viaţa culturală a capitalei.

Participanţii la eveniment sînt nume cunoscute din lumea universitară şi culturală, precum: Vintilă Mihăilescu – antropolog, Anca Ioniţă – manager cultural, Iulia Popovici – jurnalist cultural, Alexandru Solomon– regizor. Moderatorul evenimentului este jurnalistul cultural Matei Martin.

Nevoia de descentralizare culturală a oraşului, revitalizarea potenţialului cultural al anumitor zone, transparenţa finanţărilor, promovarea eficientă a proiectelor, stimularea sectorului independent sînd doar cîteva teme de discuţie la care sînt invitaţi să participe atît creatorii de cultură, precum şi toţi cei care cred în resursele culturale ale Bucureştiului.

Nicușor Dan este un activist civic și matematician român, care a candidat ca independent pentru funcția de Primar General al Bucureștiului la alegerile din iunie 2012. Anul acesta, el candidează pentru aceeaşi funcţie, în numele Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

„Testul suprem pe care ar trebui să-l treacă un candidat la Primăria Bucureştiului ar fi o plimbare la pas prin oraş. Aş fi curios să-l văd cum şi cînd se înfurie, cînd se bucură, cînd se emoţionează, ce soluţii îi vin, de la caz la caz, în minte, şi în ce fel pasiunea pentru Bucureşti îl face să uite de sine. Aş vrea să-l văd cum reacţionează la palpitul, uneori obosit, uneori isteric, al oraşului, cum îi adulmecă miresmele, zvonurile, ohtăturile şi ţipetele, cum îi savurează tradiţiile şi cum se întristează cînd percepe grimasa dezordonată pe care i-au impus-o ultimii săi edili.” (Andrei Pleşu)

Număr de vizualizări :545


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro