62 de piese de teatru pentru finala românească a concursului PopDrama

apr. 5th, 2016 | By | Category: Postcard

62 de piese de teatru din toată țara și din Republica Moldova au fost primite la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, în cadrul preselecției pentru Concursul European de Dramaturgie PopDrama.

Juriul concursului va fi compus din personalități ale lumii teatrale și academice românești, câștigătorii urmând a fi anunțați în cursul lunii iunie a.c. Textele clasate pe primele trei locuri vor fi traduse in limba engleză și vor circula pe platforme europene de dramaturgie, iar piesele clasate pe locul I în România, Italia, Spania și Marea Britanie vor beneficia de spectacole lectură, realizate de actori și regizori profesioniști, și vor fi re-jurizate de către public.

Finanțat prin programul Europa Creativă, concursul vizeaza performanța în scrierea unei piese de teatru și promovarea la nivel european a noilor texte dramatice. Pentru a urmări evoluția concursului, vă invităm să vizitați site-ul Universității de Arte din Târgu-Mureș, www.uat.ro, precum și site-ul oficial al concursului, www.popdrama.eu .

Număr de vizualizări :717


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro