Cristian Vasile Petcu, noul secretar general al Institutului Cultural Român

apr. 1st, 2016 | By | Category: Eveniment

De vineri, 1 aprilie 2016, printr-o decizie a preşedintelui Institutului Cultural Român (ICR), Radu Boroianu, ICR are un nou secretar general, Cristian Vasile Petcu. Înainte de această numire, Cristian Vasile Petcu a fost director de programe interne la Institutul Cultural Român, unde a coordonat Departamentul evenimente, Departamentul parteneriate naționale și Departamentul burse. Experienţa solidă în domeniul managementului cultural al noului secretar general al ICR este edificatoare: Cristian Vasile Petcu a fost director al Administrației Fondului Cultural Național, director general al Institutului Național al Patrimoniului şi secretar de stat în Ministerul Culturii.

Cristian Vasile Petcu s-a născut la 20 mai 1975, în Slatina, judeţul Olt. Este lector universitar titular la Facultatea de Teologie ­Ortodoxă din Târgoviște și conferențiar asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova A obţinut, în 2009, titlul de doctor în istorie, cu o teză intitulată „Guvernarea Miron Cristea”, pe care a susţinut-o la Universitatea Valahia din Târgovişte. În 2010, târziu, a devenit doctor în teologie, la Universtatea din Craiova, cu lucrarea: „Organizarea Bisericii Ortodoxe Române în perioada interbelică (1918-1940) şi bazele ei canonice”. În 2005, a obţinut diplomele de Master în Ştiinţe Juridice, Sociale şi Master în Ştiinţe Economice, la Universitatea Valahia din Târgovişte. Recent, conducerea PNL l-a propus pentru funcția de membru supleant în Consiliul de Administrație al TVR..

Număr de vizualizări :3644


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro