Comunicat al U.S.R. către filiale

apr. 1st, 2016 | By | Category: Postcard

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, Cristian Teodorescu, și vicepreședinții Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu au trimis, pe adresa de e-mail a AgențieideCarte.ro, un comunicat al noii conduceri a U.S.R. adresat filialelor. AgențiadeCarte.ro vă prezintă textul integral al comunicatului.

”Stimați colegi,

Pentru că vechea conducere a U.S.R. nu dă nici un semn că ar dori să respecte legalitatea și morala organizației noastre, ne vedem puși în situația de a vă face cunoscută adevărata stare de lucruri în care se găsește Uniunea.

Sâmbătă, 26 martie, fosta conducere s-a grăbit să transmită către filiale un comunicat în care se afirma că în „dosarul nr. 33155/299/2015 aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, având ca obiect cererea formulată de dl Popescu Cristian şi dl Cipariu Dan Mircea de anulare a Statutelor USR din 2009 şi 2013, (…) instanța de judecată a refuzat să accepte calitatea dlui Dan Mircea Cipariu de reprezentant al Uniunii Scriitorilor din România, neacceptând producerea de efecte a Hotărârilor adoptate în cadrul aşa-zisei Adunări Generale Extraordinare din data de 19.03.2016”, concluzionând că: „Dl Nicolae Manolescu, preşedintele ales legal şi statutar în urma votului exprimat de toţi membrii în luna octombrie 2013 pentru un mandat de 5 ani (2013-2018), este singurul reprezentant al Uniunii Scriitorilor din România”.

Așa zisul comunicat induce în eroare filialele, deoarece nu este vorba despre un „refuz de acceptare a calității de reprezentant al U.S.R. a dlui Cipariu”, ci de o amânare a sentinței, până la hotărârea definitivă a înregistrării legale a dosarului Adunării Generale Extraordinare din 19 martie a.c., care va consfinți legalitatea noii conduceri a U.S.R. Mai mult decât atât: instanța de judecată nu lui Cipariu Dan Mircea i-a refuzat calitatea de reprezentant al U.S.R. ci a pus în discuție calitatea de reprezentare a avocatei Corina Ruxandra Popescu – care reprezintă în acel proces fosta conducere a U.S.R. (pârâta, în termeni juridici) –, așa după cum scrie și în dosarul respectiv: „Prorogă discutarea cererii de revocare a mandatului de reprezentare a pârâtei, acordat Cabinetului de Avocat Corina Ruxandra Popescu, după rămânerea definitivă a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 14139/299/2016”, așa cum oricine interesat se poate lesne convinge, accesând link-ul: portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000529820&id_inst=299

Sperăm ca totul să fie foarte clar din acest moment.

În acest sens, noi, conducerea U.S.R., vă rugăm să rămâneți calmi în așteptarea hotărârii finale și să fiți circumspecți față de comunicatele fostei conduceri care, profitând de logistica Uniunii, utilizează toate mijloacele pentru a denatura adevărul și a-și perpetua privilegiile. Însuși faptul că principala ei armă este contestarea valorică (și nu legală) a unor membri USR denotă disprețul cu care tratează membrii Uniunii, împărțindu-i (tacit) în categorii valorice.

Vă asigurăm că ne străduim să edificăm o Uniune a Scriitorilor LEGALĂ, cu un statut MODERN, care să nu mai permită confiscarea ei de către un grup central înconjurat de favoriți clientelari. O Uniune în care toți membrii să fie tratați egal, în care orice conducere ar exista va trebui să dea socoteală fiecărui membru al ei și în care o Comisie de Monitorizare, Suspendare şi Excludere nu și-ar mai avea rostul.

Cât despre actuala nouă conducere, ea nu are decât un rol interimar-normator. Principalul ei scop este acela de a pregăti terenul pentru organizarea cât mai curând posibil a unei Adunări Generale, cu toți membrii U.S.R., pentru alegerea democratică a conducerii ei și pentru fixarea Statutului în parametri legali.

Pentru a dovedi filialelor și membrilor onestitatea propunerilor și obiectivelor noii conduceri, ținem să vă menționăm cîteva aspecte ale noului statut, dezbătut și aprobat pe 19 martie, a.c.:

1. Maximum două mandate de conducere;

2. Scăderea cotizației la cotele dinainte de măsurile din decembrie;

3. Personalitate juridică pentru filiale (cei care s-au trezit cu conturile devalizate vor aprecia asta).

Președinte,

Cristian Teodorescu

Vicepreședinți,

Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu

30 martie 2016”

Număr de vizualizări :2101


One Comment to “Comunicat al U.S.R. către filiale”

  1. M. T. spune:

    Domnilor ! Lucrurile par foarte clare și corecte pentru grupul de reforma. Chiar fara decizia justiției, grupul ilegal Manolescu Vosganian Chifu , plus aparatul administrativ, juridic, din fruntea Uniunii Scriitorilor este in situație infracționala, situație care trebuie rapid evaluată. Acest grup Manolescu Vosganian Chifu este demn de a înfunda pușcăria ! Ca jurist, in măsura in care au facut lucruri extrem de abuzive : folosirea incorecta a fondurilor, schimbare ilegală statut, autopromovări pe banii breslei, cred ca sunt agravante penale grave in forma continuata. Se poate cere pana la 12 ani de închisoare .

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro