București: aur și noroi, un dialog ARCEN

feb. 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 10 februarie 2016, de la ora 19.00, ARCEN organizează la Cărturești – Carusel o întâlnire despre Bucureștiul de azi cu scriitoarea poloneză Małgorzata Rejmer. Małgorzata Rejmer este autoarea cărții „București. Praf și sânge”. Pentru a se documenta, a locuit vreme de doi an la București. S-a întors apoi în Polonia, și-a adunat notițele și a început să scrie despre experiența trăită în București cu o privire de reporter, obiectivă, dar și cu puțină complicitate și subiectivitate, căci deja se îndrăgostise de orașul de pe Dâmbovița.

„Am petrecut la București doi ani cu întreruperi și nu o dată m-am întors în Polonia cu ușurare. Dar apoi a început să încolțească dorul, care a crescut atât de mult că nu-l mai puteam ignora.În curând voi pleca din nou.”

Dialogul ARCEN cu scriitoarea din Polonia va fi moderat de către Andreea Apostu și Edmond Niculușcă, cu traducere asigurată de Alexandra Adam. Vom porni de la cartea „București. Praf și sânge” și vom explora mai multe puncte de fascinație ale Bucureștiului.

„Stăteam în Piaţa Sfântul Gheorghe, într­un loc care, pe urmă, pe harta mea personală, avea să devină inima Bucureştiului, şi mă uitam la vertebrele succesive ale bulevardelor Magheru şi Bălcescu, coloana vertebrală a oraşului. Nu înţelegeam nimic din asta. Şiruri de clădiri avariate ca nişte dinţi smulşi şi rupţi în maxilar, cu aţa dentară a cablurilor care scânteiau în soare, îmbrăţişând străzile ca un păienjeniş sau o panglică. Clădirile arătau de parcă tocmai şi­ar fi smuls pielea, ca şi cum întregul oraş s­ar fi despuiat şi ar fi devenit o pupă, şi doar pe alocuri, de sub păstaia veche răsărea una nouă şi netedă

Evenimentul face parte din seria de întâlniri ARCEN – Cărturești: „Ce mai faci, scriitorule?”.

Număr de vizualizări :1176


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro