Autorii volumului „Melcoveste” vin la atelierele smARTkid

feb. 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 11.30,  la libraria Open Art, artistul plastic Manuela Şoitu şi poetul Grigore Şoitu, autorii volumului  „Melcoveste” publicat la editura Tracus Arte (2015), sunt invitaţi speciali ai atelierului de cultură generală şi lectură smARTkid. Alături de autorii „Melcoveste” va participa la atelier şi biologul Anca Soare-Minea, care le va răspunde copiilor la întrebări despre uimitoarea biologie a melcilor.

Volumul „Melcoveste”- „O poveste şi nu prea”, aşa cum îl descriu autorii, este un proiect care combină poezia cu arta plastică. Cele şaptesprezece strofe ale volumului spun povestea unui melc aflat într-o călătorie iniţiatică în propria-i cochilie. Avem de-a face cu un basm pentru copiii de toate vârstele, realizat de  poetul Grigore Şoitu şi ilustrat de artistul plastic Manuela Şoitu.

La atelierul smARTkid Melcoveste se va desena, se va decupa, se va scrie, se vor face exerciţii de imaginaţie şi colaje din materiale neconveţionale. Copiii vor lua acasă toate piesele realizate la atelier.

Volumul „Melcoveste” va fi disponibil contracost în librăria Open Art. De asemenea, postere cu ilustraţiile din volum, realizate de artistul plastic Manuela Şoitu vor fi disponibile contracost, la eveniment. Autorii vor oferi autografe pe volum şi postere.

Atelierele smARTkid sunt un proiect de educaţie experiențială al asociației 7ARTE, înființată în august, 2015. Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfasoară cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate şi durează două ore. Fiecare modul tematic durează 4 săptămâni şi este descris în detaliu pe website-ul www.7arte.org

Atelierul „smARTkid Melcoveste”  nu face parte din kitul de ateliere cu frecvenţă periodică. Este un atelier special, care promovează literatura contemporană, dar şi experienţele de învăţare transdisciplinare. De aceea, atelierul va fi condus de biologul Anca Soare-Minea care îi va purta pe copii într-o călătorie plină de curiozităţi prin lumea reală a biologiei melcilor şi va fi completat de prezenţa autorilor „Melcoveste” care le vor oferi copiilor o lectură de autor a cărţii, povestea versurilor şi a ilustraţiilor şi, desigur, răspunsuri la orice întrebare despre „Melcoveste”.

Taxa de participare la atelier este 40 de lei. Înscrierile se fac pe e-mail, la adresa livia@7arte.org şi sunt obligatorii pentru a putea asigura o cantitate suficientă de materiale necesare la confecţionarea colajelor şi la desfăşurarea exerciţiilor creative de la atelier.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile şi pe pagina de facebook smARTkid.

Întâlnirea cu scriitorii contemporani, lecturile de autor şi oportunitatea de a obține autografe nu sunt o noutate pentru copiii care vin la atelierele smARTkid, susţinute de scriitorii: Claudia Groza (Lazar) şi Livia Lucan-Arjoca. În calitate de invitaţi la atelierele smARTkid au participat în trecut scriitorii Ciprian Măceşaru şi Carmen Tiderle.

Număr de vizualizări :1149


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro