„Non-Fabrica DADA şi Zeii Spontaneităţii”

feb. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 17 februarie 2016, de la ora 18.30, la The Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București), va avea loc o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur. Tema întâlnirii este  „Non-Fabrica DADA şi Zeii Spontaneităţii”. Evenimentul are loc sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane. Cele două invitate, Irinel Anghel și Raluca Ghideanu vor purta discuții performative despre atitudinea Dada, dislocări contextuale şi fizică cuantică, un act de performance art intitulat „Hide and Seek” (ce continuă seria „What’s Real?” – de care se leagă începuturile colaborării celor două artiste).


Irinel Anghel
este artist interdisciplinar, performer vocal, compozitoare, sound artist, performance artist. În prezent este redactor şef al revistei „Muzica” a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Creaţia ei componistică cuprinde lucrări instrumentale, lucrări simfonice şi muzică de teatru. Lucrările ei s-au bucurat de succes şi pe plan internaţional, fiind cântate în Suedia, Germania, Belgia, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Israel, Elveţia, SUA şi Japonia. Este membră fondatoare şi director artistic al Ansamblului de Muzică Contemporană „Pro Contemporania”, membră a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, membră a Secţiunii Naţionale Române (SNR) a Societăţii Internaţionale a Muzicii Contemporane (SIMC), membră ARFA (Asociaţia Română a Femeilor în Artă), Preşedinte al Asociaţiei culturale „Pro Contemporania”. Irinel Anghel a fost distinsă cu mai multe premii naţionale şi internaţionale prestigioase, iar în perioada 2010 – 2012, a fost director artistic al festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi. În anul 2015 înfiinţează formaţia de muzică de avangardă „NO Apologize” din care face parte în calitate de performer vocal. În prezent, susţine împreună cu Raluca Ghideanu, wokshop-uri de performance art la UNArte, Departamentul Sculptură. În ultimul timp activitatea ei este dedicată artei interdisciplinare, hibride, de fuziune si performance art-ului. Printre proiectele „cross-borders” create şi prezentate public sunt Magic, Rebirth, Shopping in ParadoXphere, Talking to my Fears, Marty si Gloria, LoveBubbleStory, Vortando,Sound Cuisine, E.T. Royal Court, It’s all about me sau Ziua de la Miezul Noptii, Există viaţă pe Venus, Kaoss Birds in NowHeresVille, Fragile, Eros şi Thanatos, Final Intervention ş.a., dezvoltând o direcţie personală, bazată pe curiozitate, spontaneitate şi atitudini provocatoare, în care îşi explorează posibilităţile sale de exprimare prin combinaţii de mişcare, teatru, cântat-vorbit. Este adepta artei experienţiale cu detente suprarealiste.

Raluca Ghideanu termină Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia sculptură, în 2003, cu o instalaţie sculpturală în spaţiul public, intitulată „Gara de Nord via Piața Muncii” care reprezintă un grup de patru personaje mărime naturală, din fibră de sticlă, care circulă timp de trei zile cu metroul bucureştean. În 2005 termină masteratul în arte vizuale la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, iar în prezent urmează cursurile doctorale la aceeaşi universitate. Activează în mare parte în domeniul sculpturii, dar are incursiuni şi în zona instalaţiei performative, a scenografiei şi a designului. Pe lângă expoziţiile personale participă la numeroase expoziţii de grup şi simpozioane internaţionale, iar în 2014 câştigă premiul pentru sculptură la expoziţia internaţională Saloanele Moldovei. De asemenea, are lucrări de mari dimensiuni amplasate permanent în spaţiul public: „Free Spirit” Mallnitz, Austria; „Adam şi Eva”, centrul vechi Baia Mare; „Vilma”, Cetatea Ardud, Jud. Satu Mare; „Red Spirit”, Mallnitz, Austria; „The Garden” serie de lucrări de sculptură şi pictură în cartierul rezidenţial One Floreasca Lake Bucureşti; „Adam si Eva” din seria „Prison of life, în curtea M.Ţ.R. Bucureşti.

Număr de vizualizări :1102


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro