Reconstrucţii scenice: VERA PROCA CIORTEA şi STERE POPESCU

nov. 3rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 4 noiembrie 2015, ora 18.00, la Teatrul Excelsior (Str Academiei nr 28), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti vă invită la un eveniment dedicat Verei Proca-Ciortea, ”Reconstrucţie scenică: De la Grupul 14 la Gymnasion şi Columna”. Dansează: Adomnicăi Raluca, Anastasiu Denisa, Mărgărit Carmen, Dragomir Alexandra, Mihai Ana (eleve ale Liceului de Coregrafie Floria Capsali), sub îndrumarea Doinei Georgescu (profesoară și coregrafă) și a Vavei Ștefănescu (coregrafă). Montaj video: Andreea Cârstea.

Evenimentul cuprinde, pe langă invocarea Grupului 14 (anii ‘30) și a Grupului Gymnasion / Columna (anii ‘70-‘80), proiecția filmelor înregistrate între 1988 şi 1992, la Festivalul de Dans de la Kiel, Germania, şi păstrate pe casete video în arhiva artistei, şi o discuție privind activitatea coregrafei în România și în străinătate.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate direct de la casa de bilete a Teatrului Excelsior.

Duminică, 8 noiembrie 2015, ora 19.30, CNDB (B-dul Mărăşeşti 80-82)

Stere Popescu

Reconstructie scenică: Ciocanul fără stăpân

De Florin Flueraş şi Brynjar Badlien

Expoziție: 8 – 14 noiembrie 2015, orele 10.00 – 20.00

Evenimentul dedicat lui Stere Popescu prezintă reconstrucția scenică a spectacolului Ciocanul fără stăpân, realizată de Florin Flueraș și Brynjar Bandlien, ce a fost prezentată în 2009 la CNDB*. Spectacolul este însoțit de o expoziție inedită cu documente din arhiva de fotografie a CNDB și înregistrări ale spectacolului original Ciocanul fără stăpân al lui Stere Popescu, prezentat în Festivalului de Dans de la Teatrul Champs Elysees. După spectacol va avea loc o discuție cu Florin Flueraș și Brynjar Bandlien, moderată de Igor Mocanu.

Cercetători: Irina Severin, Florin Flueraș și Brynjar Bandlien

Invitată: Sanda Agalides

Curator: Igor Mocanu

*reconstrucţia scenică Ciocanul fără stăpân realizată de Florin Flueraş şi Brynjar Bandlien a fost prezentată la CNDB în cadrul programului What to affirm, what to perform ?/ Cartografierea istoriei invizibile.

Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) – Harta istoriei dansului contemporan în București este un proiect de recuperare și actualizare a istoriei invizibile a dansului, concretizat prin șase evenimente desfășurate în perioada 24 septembrie – 29 noiembrie, în mai multe spații din București. Evenimentul se înscrie în linia demersurilor de recuperare a istoriei dansului contemporan românesc, pe care CNDB le-a inițiat încă din 2006, pregătind totodată lansarea Portalului Dansului Contemporan Românesc (UptoDance).

Programul Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) – Harta istoriei dansului contemporan în București, în luna noiembrie, cuprinde:

Eveniment Vera Proca Ciortea

Teatrul Excelsior

Reconstrucție scenică: 4 noiembrie, ora 18.00

Eveniment Stere Popescu

Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu

8 noiembrie, ora 19.30

Reconstrucție scenică: Ciocanul fără stăpân

De Florin Flueraș și Brynjar Bandlien

Expozitie: 8 – 14 noiembrie, orele 10.00 – 20.00

Eveniment Esther Magyar

Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu

15 noiembrie, ora 18.30

Eveniment Ioan Tugearu

Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu

29 noiembrie, ora 18.30

Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) – Harta istoriei dansului contemporan în București este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural ”Ești București” al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și al Primăriei Municipiului București.

Parteneri instituționali: Muzeul Național al Țăranului Român, Casa de Balet, Biblioteca Metropolitană București, Biblioteca Națională a României, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” București, Arhiva Națională de Filme, Cărturești, Teatrul Excelsior

Un proiect susținut de Digicult

Parteneri media: DIGI 24, TVR2, RFI, Radio Romania Cultural, Revista Cultura, Revista Arta, Liternet, Online Gallery, Sapte Seri, Veioza Arte, Dilema veche, Observatorul Cultural, Feeder.ro, Scena.ro,  Revista Arte si Meserii, Orasulm.eu, Getlokal.ro, Metropotam

Număr de vizualizări :966


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro