Proiecte Gaudeamus- Radio România

nov. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

În perioada 18 – 22 noiembrie 2015, în Pavilionul Central  al Complexului Expoziţional Romexpo, va avea loc, „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio”, Târgul Internaţional GAUDEAMUS 2015.  AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă proiectele Gaudeamus- Radio România.

Proiectul „Cărţile se întorc acasă”: campanie de donaţie de carte derulată pe parcursul Târgurilor

GAUDEAMUS, în beneficiul bibliotecilor publice din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 140.000 de volume au ajuns, prin generozitatea expozanţilor şi vizitatorilor GAUDEAMUS în peste 340 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România. Campania va continua şi pe parcursul Târgului Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură; donaţiile de carte se primesc în intervalul 18 – 22 noiembrie 2015, la Romexpo, zilnic între orele 10.00 şi 20.00. Fondul de carte astfel constituit va avea ca destinaţie biblioteci publice din oraşul Rupea (judeţul Braşov) şi din localitatea Scoreiu (judeţul Sibiu).


Invitaţi de nota 10: Olimpicii României
– un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României. La GAUDEAMUS 2015, 7 elevi din Bucureşti, medaliaţi cu aur la concursuri internaţionale la diverse discipline, beneficiari ai bursei „Meritul olimpic internaţional” vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi care va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie, ora 15.00, la standul Automobile Dacia. Premiile vor fi oferite de Radio România şi Automobile Dacia.

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”

Iniţiat de Radio România, sub numele scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului GAUDEAMUS, concursul se află la a XIII-a ediţie şi urmăreşte să retrezească interesul pentru lectură al elevilor de liceu. Finala naţională 2015 va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS sâmbătă, 21 noiembrie, ora 10.30, la Bursa de Contacte (nivel 3.20). Participanţii sunt câştigătorii etapelor zonale organizate de-a lungul anului în întreaga ţară de studiourile regionale Radio România.

Tombola GAUDEAMUS

Derulată pe parcursul târgului, pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, Tombola GAUDEAMUS oferă vizitatorilor ediţiei ocazia de a câştiga numeroase premii atractive: 15 gift-carduri BRD, fiecare cu un credit de 200 de lei şi 10 vouchere pentru foto-carte CEWE, în valoare de câte 135 de lei. Câştigătorii premiilor vor fi stabiliţi prin tragerile la sorţi care vor avea loc zilnic, în incinta târgului. Regulamentul tombolei este disponibil în incinta târgului şi pe www.gaudeamus.ro.

SECŢIUNI TRADIŢIONALE ŞI EXPOZIŢII

Carte şi multimedia – modulul de bază al fiecărei ediţii, o adevărată oglindă a pieţei naţionale pe acest segment, care reuneşte oferta la zi de carte tipărită şi electronică, muzică, film, cursuri interactive, de la cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare. Datorită diversităţii categoriilor şi numărului ridicat de participanţi la fiecare ediţie, domeniile de interes reprezentate sunt extrem de diverse, de la materiale şi software educaţional pentru copii, literatură de toate genurile până la studii de specialitate de un înalt nivel ştiinţific.

Bursa Educaţia, ajunsă la a 18-a ediţie, este o secţiune permanentă rezervată instituţiilor de învăţământ româneşti şi străine, de toate nivelurile, invitate să-şi prezinte oferta educaţională şi editorială.

Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă”, ediţia a 12-a, una dintre cele mai dinamice şi interactive secţiuni ale Târgului, va fi punctul de atracţie numărul 1 pentru cei mai mici vizitatori ai Târgului GAUDEAMUS. Atelierul de creaţie GAUDEAMUS, amenajat în acest an în colaborare cu Display Group, într-un stil atractiv şi ludic, potrivit vârstei lor, îi aşteaptă pe toţi copiii prezenţi în târg cu numeroase surprize, activităţi creative organizate de Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi cadouri oferite de www.HopaSus.ro.

Expoziţia „Radio România: Cultură, Artă & Media”

Expoziţia Radio România: Cultură, Artă & Media parcurge în imagini o poveste despre idei şi proiecte devenite realitate în dialogul dintre carte, cultură, muzică şi radio: un mini-documentar fotografic despre magia de a gândi şi produce cultură la şi în spatele microfonului, găzduit de Sala Mircea Sântimbreanu (nivelul 7.70).

Mini-expoziţia „Edituri pierdute, cărţi regăsite”, prezentată de Radio România, prin care ne propunem să (re)aducem în atenţia publicului şi a presei edituri prestigioase cu o contribuţie importantă pe piaţa de carte, care şi-au încetat activitatea dar ale căror volume sunt încă în stare bună şi disponibile în stocul unor distribuitori/anticari etc. În acest an, expoziţia va reuni volume de la editurile Albatros, Arcadia, Dacia, Eminescu, Facla, Globus, Ion Creangă, Editura Pentru Literatură Universală, Editura Sport Turism, Ştiinţifică, Tineretului.

Expoziţia „Şcoala de altădată”
Organizată în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură de către Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, expoziţia „Şcoala de altădată” ilustrează momente din istoria învăţământului românesc. Pe lângă o sală de clasă reconstituită după modelul uneia de secol al XIX-lea, vizitatorii vor putea admira în cadrul expoziţiei fotografii ale elevilor şi profesorilor de altădată, carnete de note, certificate de absolvire şi manuale şcolare din secolele al XIX-lea şi al XX-lea. Totodată, vizitatorii sunt invitaţi să participe  la atelierul „Povestea scrierii” care va fi organizat în fiecare zi a târgului.

Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret (Ministerul Tineretului şi Sportului. Direcţia Programe şi Proiecte pentru Tineret şi Studenţi)

Ajuns la a 13-a ediţie, salonul este portalul către lumi incredibile ale imaginaţiei, construit an de an de către câţiva tineri creativi şi ingenioşi, pasionaţi de cunoaştere şi inovaţie.

Expoziţia „Pagini din istoria radioului”, organizată pentru a doua oară în colaborare cu Asociaţia Radioclubul României,
prezintă, în fotografii documentare şi în exponate reale, pentru curioşi şi pasionaţi de toate vârstele, o interesantă şi succintă trecere în revistă a mai multor etape din evoluţia radioului şi a aparatelor de radio de-a lungul timpului.

Expoziţia de Ceai, Cafea, Delicatese şi Accesorii
Organizator: Creative Arts & Events
TEA&COFFEE Festival, aflat la cea de-a şaptea ediţie, găzduit în premieră de GAUDEAMUS, promovează consumul de ceai şi cafea, îmbinând ritualurile servirii lor cu arta decorativă şi vizuală. Festivalul aduce în prim plan momente culturale şi gastronomice din ţările cu tradiţie în cultivarea şi producţia de ceai şi cafea, precum şi în prepararea şi prezentarea unor băuturi pe baza acestora.

Număr de vizualizări :1000


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro