Premiile Festivalului Filmului Francez 2015

nov. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

Săptămâna trecută s-a încheiat Festivalul Filmului Francez, organizat în 8 oraşe din ţară de către Institutul Francez din România și Ambasada Franței, în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie 2015. Am continuat și la ediția din acest an secțiunea de filme în competiție, în scopul de a aduce în lumina reflectoarelor regizorii aflați la început de drum. Alături de filme cunoscute, am putut vedea la Timişoara, între 4 şi 7 noiembrie 2015, filmele a 7 regizori care au participat la votul prin care publicul a decis câştigătorul şi ne-am întâlnit cu Joachim Lepastier, de la revista Cahiers du Cinéma.

În urma votului publicului, filmul „Călătorie în China”, de Zoltan Mayer a fost declarat câștigător. Acesta va primi o subvenție TV5 Monde şi RFI pentru distribuție în sălile de cinematograf din România.

Fotograf profesionist, actor și scenarist, Zoltan Mayer a realizat primul său lungmetraj, Voyage en Chine (câlâtorie în China), scris pentru marea actriță de origine belgiană, Yolande Moreau. Realizat la Shanghai și Sichiuan, filmul este o scrisoare de dragoste către China, prin prisma imaginii unui om care a călătorit mult.

Publicul care a votat a participat de asemenea la o tragere la sorţi. Iată şi câştigătorii celor 5 premii:

Difuzor portabil pentru smartphone:

Alexandra MUCEA din Cluj

Iulia MANEA – jevote,ro

Aparat de cafea Nescafé Dolce Gusto:

Roxana PRUTEANU din Iaşi

Alina DALE din Timişoara

Andreea MITROFAN din Bucureşti

Număr de vizualizări :981


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro